uoči Dana policije / Ostojić poručio Božinoviću: 'Prestanite se naslikavati s travom, to ne rade ni policijski načelnici'

Image
Foto: Patrik Macek/Ivica Galovic/PIXSELL

Ostojić je kritizirao rad Ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te poručio da Hrvatska više nije sigurna zemlja

26.9.2018.
12:24
Patrik Macek/Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov Anđelko Stričak čestitao je zaposlenicima MUP-a Dan policije koji se obilježava 29. rujna, te podsjetio na njihov doprinos u Domovinskom ratu, a čestitkama se pridružio i SDP-ov Ranko Ostojić koji je poručio kako Hrvatska više nije sigurna zemlja.

Ostojić nije propustio ni priliku prozvati resornog ministra Davora Božinovića te mu je poručio da prestane biti prvi policajac u Hrvatskoj i naslikavati se s manjim količinama marihuane "jer to ne rade ni policijskim načelnici, a kamo li ministri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stričak je pozdravio napore Božinovića u ulaganju u smještajne objekte i policijsku opremu, no za razliku od njega, Ostojić nije zadovoljan Božinovićevim radom, piše Večernji list.

"Ministar Božinović je 24. kolovoza predstavio Vladi izvješće o obavljanju policijskih poslova, tog istog dana je bilo ubojstvo u Splitu, nesreća ispred Ravnateljstva u Ilici, istog dana su izišli transkripti gospođe Dalić, gorio je požar u Grebaštici, a eskadroni u kojima se nalazio i policijski službenik mlatili čovjeka koji još uvijek nije izišao iz kome u Slavoniji i to je nešto što su činjenice. Ne može se govoriti o sigurnoj zemlji u kojoj oružani obračuni postaju svakodnevica", kazao je Ostojić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorava na 100 postotno povećanje samoubojstava u Hrvatskoj. "Potezi nisu napravljeni ni po pitanju pričuvne policije u kojoj bi trebalo biti 7.300 ljudi koji ne bi trebali imati ni problem sa smještajem jer bi bili angažirani prema potrebi. U organizaciji se nije napredovalo, imamo manji broj ophodnji nego je to potrebno.

Pancirke, najskuplje na svijetu, od 18 tisuća kuna nisu kupljene nego iznajmljene. Kada policijski helikopteri moraju letjeti iznad škole u Vukomercu, a samo pet dana traju mjere tajnog prikupljanja podataka, kada bivši policijski službenici iskoriste svoje znanje i kad u ovoj zemlji niste sigurni hoće li iscuriti takav podatak govore o tome da nismo sigurna zemlja", zaključio je Ostojić, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo