OSTOJIĆ O UHIĆENJU BLISKOG SURADNIKA: / 'Ako su kršili zakon, policajce se hapsi bez obzira na kojoj se funkciji nalazili'

Image
22.4.2016.
16:35
VOYO logo

POLICIJA RIJEŠILA SLUČAJ PLJAČKE U HEINZELOVOJ: Zlato i novac iz MUP-a ukrao šef u krim policiji!? Uhićen je nakon pretresa kuće

Dolačkog čak bije glas omiljenog Ostojićevog policajca, budući da su blisko surađivali dok je Ostojić bio ravnatelj policije, a i u njegovu ministarskom mandatu Dolački je vraćen iz Siska u Zagreb na iznimno važnu funkciju u krim-policiji. No, bivši ministar uhićenje Željka Dolačkog ne želi izravno komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

150 prijavljenih policajaca

"Nikada nisam komentirao krim-istraživanja kao ni u 150 slučajeva za vrijeme mog mandata kada je sukladno zakonu policija postupala prema policijskim službenicima za sumnju na počinjenje kaznenog djela. I to bez obzira na kojem se mjestu nalazili - do načelnika policijskih uprava. Također, pogledajte malo zakon i tko koga imenuje. Ministar osim prijedloga Vladi za imenovanje glavnog ravnatelja nema ovlasti miješati se u rad povjerenstava koja temeljem internog natječaja odabiru kadrove", rekao nam je Ostojić.

Kadroviranje po Zakonu o policiji

Osvrnuo se i na prozivke da je dolaskom na mjesto ministra smijenio niz rukovodećih policijskih službenika, te na njihova mjesta postavio svoje kadrove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije Ostojić smijenio nikog, nego je sukladno Zakonu o policiji, kojeg je donio HDZ, proveden postupak imenovanja 2400 rukovodećih policijskih službenika putem internog natječaja. Zakonska obveza je provedena, na rukovodeća mjesta povjerenstva su imenovala policijske službenike od kojih su svi, ali baš svi, bili zaposleni u depolitiziranoj policiji, a 90 posto i prije toga obavljali rukovodeće dužnosti", zaljučio je Ostojić.

OTKRIVAMO NOVE DETALJE O PLJAČKI U HEINZELOVOJ: Uhićeni načelnik krim-policije imao je pomagačicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo