OSTOJIĆ O CURENJU INFORMACIJA S NAJVIŠIH INSTANCI: / 'Zna se da kum nije dugme'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Poznati SDP-ovac Ranko Ostojić ustvrdio je kako korištenje privatnih veza može biti iskorišteno za prodaju informacija i kako je to nešto najopasnije za sigurnosni sustav

26.9.2018.
18:29
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić zatražio je očitovanje od nadležnih kako je u aferi SMS došlo do curenja podataka u medije.

"Interesira nas kao odbor i tražimo podatke kako je moguće da se takvo što dogodi i tko je odgovoran za curenje informacija, koje se nažalost nisu prvi put dogodile. Padaju vrlo važne istrage protiv vrlo moćnih ljudi, koji očito imaju jake kumove, a zna se da kum nije dugme. Taj dio priče mislim da je vrlo važan, tko je taj tko može utjecati na takve istrage i takve situacije", izjavio je Ranko Ostojić, piše N1, i podsjetio je da je do curenja informacija došlo i ranije i da je tada odbor išao u izravan nadzor u OTC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad padaju mjere, to je nešto što je vrlo opasno za nacionalnu sigurnost'

"Ovdje sada imamo puno goru situaciju, a to je da vozač jednog ministra eventualno nešto dojavljuje. Ja ne mogu govoriti o detaljima jer ih ne znam, mogu samo reći o onome što sam pročitao u medijima. Ali u svakom slučaju kad padaju mjere, to je nešto što je vrlo opasno za nacionalnu sigurnost. Nažalost, vraćamo se u vremena koja smo zaboravili. Nakon što smo imali ozbiljne pohvale za kvalitetan rad SOA-e i sigurnosnog sustava, sada smo opet u situaciju da korištenje očito privatnih veza može biti iskorišteno za prodaju informacije, to je nešto što je najopasnije za sigurnosni sustav", kazao je Ostojić, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo