Ostojic nije iznenaden, Mrsicu jedino vazne 'ciste ruke'

6.5.2014.
14:43
VOYO logo

"Nasi mandati su na raspolaganju tako da je potez premijera Milanovica ono za sto premijer ima ovlasti, a sasvim sigurno je da u Vladi vlada razumijevanje. Sigurno taj potez premijera ide za tim da nestane ono sto se govorilo oko sukoba i svega ostalog", izjavio je Mrsic novinarima.

"Premijer je poduzeo odlucan potez i sto se mene tice nemam sto komentirati", dodao je, odgovarajuci na upit je li ga iznenadila Liniceva smjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je stabilna i cvrsta

Mrsic je ustvrdio kako je Vlada stabilna i cvrsta unatoc aferama, a upitan hoce li smjena utjecati na SDP-ov rezultat na europskim izborima, citirao je rijeci premijera Zorana Milanovica kako su SDP-u vazne "ciste ruke".

"SDP je uvijek bio stranka cistih ruku i vazno je da se i taj dio naglasi i da Hrvatska krene naprijed", rekao je, uvjeren da ce Boris Lalovac uspjesno obavljati duznost novog ministra financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svaki dobar potez utjece dobro, a los potez utjece lose'

U isto je uvjeren i Arsen Bauk, koji je podsjetio da je Lalovac bio Linicev zamjenik te moze nastaviti posao i projekte na promjenama. "Imat ce podrsku svih kolega", rekao je, dodavsi kako ce i s Lalovcem suradivati kao sto je to cinio i s Linicem.

Na upit hoce li biti raskola u SDP-u, Bauk je kazao kako ce se o stranackim pitanjima govoriti nakon sjednice SDP-ova Predsjednistva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i je li Linicevom smjenom uzdrmana Vlada, na sto je Bauk porucio kako ne zeli govoriti o Vladi jer ona mora funkcionirati. "Sto se tice stranackih, politickih i dnevnopolitickih odnosa pitanje je kako ce to utjecati. Svaki dobar potez utjece dobro, a los potez utjece lose", kazao je.

Ostojic o povjerenju

I Ranko Ostojic je rekao kako premijer ima na raspolaganju mandate svih ministara te odlucuje o svojim suradnicima. Dodao je kako nije iznenaden Linicevom smjenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer ima pravo birati svoje suradnike i ako izgubi povjerenje u nekoga onda takvu odluku moze donijeti", istaknuo je Ostojic.

Upitan moze li Lalovac uspjesno obabljati duznost ministra financija, odgovorio je kako je i ta stvar u rukama premijera. "On ga je odlucio predloziti za ministra financija a to znaci da ima njegovo povjerenje", kazao je Ostojic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica ministara izjave su dali uoci svecane sjednice splitskog Gradskog vijeca, u povodu sutrasnjeg blagdana Sv. Duje, zastitnika Splita.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo