OSTOJIĆ NAPAO BERNARDIĆA I DEMANTIRAO DA ODUSTAJE OD IZBORA: / 'Ne da ne odustajem nego sutra idem po pobjedu!'

Image
Foto: N1

Ranko Ostojić održao je izvanrednu presicu dan uoči drugog kruga izbora za predsjednika SDP-a.

25.11.2016.
11:20
N1
VOYO logo

Ranko Ostojić, kandidat na unutarstranačkim izborima za predsjednika SDP-a, održao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj se obratio javnosti, ali i poslao vrlo direktne poruke članovima SDP-a uoči sutrašnjeg drugog kruga unutarstranačkih izbora na kojima po načelu 'jedan član -jedan glas' SDP-ovci biraju između njega i Davora Bernardića koji je dobio veliku većinu glasova u prvom krugu.

Image
REZULTATI IZBORA ZA ŠEFA SDP-a: /

Bernardić i Ostojić ušli u drugi krug! Pogledajte kako su prošli ostali kandidati

Image
REZULTATI IZBORA ZA ŠEFA SDP-a: /

Bernardić i Ostojić ušli u drugi krug! Pogledajte kako su prošli ostali kandidati

Ostojić je članove stranke pozvao da sutra glasuju. 'Nemojte se pokolebati, izađite na izbore. Ne vjerujte porukama da je bitka gotova. Do pobjede nema povlačenja', rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić nije spreman na suočavanje

Imao je poruku i za svog protukandidata koji jučer nije mogao doći na planirano sučeljavanje programa u HTV-ovom Otvorenom. 'To samo govori o tome da on nema spremnosti suočiti se sa svojim protukandidatom. Kako će se suočiti u drugim bitkama, ako sam ne može. Lider SDP-a mora biti sposoban braniti ponekad i vrlo teške odluke, mora pokazati da može biti lider', rekao je.

O nagađanjima da je digao ruke od borbe za mjesto predsjednika nakon premoćnog vodstva Davora Bernardića u prvom krugu izbora rekao je sljedeće. 'Ne da ne odustajem nego sutra idem po pobjedu', poručio je. A oni koji dolaze hodočastiti u šator pobjednika prvog kruga na način da su spremni trgovati za svoje stolice, to je negiranje našeg demokratskog iskoraka,'jedan član, jedan glas'. Oni koji prisvajaju glasove krše pravila SDP-a, oni koji trguju glasovima rade protiv SDP-a', poručio je Ostojić i savjetovao članovima da misle svojom glavom te da će oni samo izabrati kakav SDP žele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Zagreba

Okomio se i na svog protukandidata Davora Bernardića. 'Davor od 2010. vodi zagrebački SDP, ali danas imamo situaciju da je Zagreb ostao utvrda Bandića i HDZ-a. Ako je to put u buduće pobjede, ja se s time ne slažem', rekao je.

Prozvao je i Zorana Milanovića koji je rekao kako neće izaći na unutarstranačke izbore. 'Kako će izaći ostali, ako neće predsjednik stranke', pita se Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo zamijetiti i kako je Ostojić, govoreći o onima koji su 'pretrčali u Bernardićev tabor', spomenuo kako je osoba koja je organizirala Milanovićev sastanak sa šatorašima koji je bio potajno sniman, danas upravo u Bernardićevu taboru. 'Da je mene Milanović pitao, rekao bih mu da ne ide tamo', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo