Ostalo im par metara, ali bez Jace ne probijaju tunel!

U srijedu 20. siječnja 2010. trebao je biti probijen tunel 'Sveti Ilija', no po mnogočemu biti povijesni dan za cijelu Imotsku krajinu nije se dogodio.

21.1.2010.
15:15
VOYO logo

Iako su svi tehnički detalji između radnika i stručnjaka Konstruktora s južne strane Biokova od Basta, i kolega im iz Hidroelektre niskogradnje sa sjevera od Rastovca bili dogovoreni, posljednji proboj kojim bi se otvorio put između Imotske krajine i Makarskog primorja nije napravljen.

Razlog odgađanju konačnog probijanja tunela leži navodno u politici. U Imotskom se 20. siječnja napunilo dvadeset godina od osnutka HDZ-a za cijelu Imotsku krajinu, no kako se premijeka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije mogla pojaviti, proslava je odgođena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga, nagađa Slobodna Dalmacija, odgođeno je i probijanje tunela, iako radnici s obje strane tunela ne žele komentirati odluke svojih šefova. I političari i mještani nadaju se da će baš Jadranka Kosor na licu mjesta vidjeti koliko tunel znači za Imotsku krajinu, ali i za Makarsko primorje, te uprijeti da se konačno dovrši i pusti u promet.

Inače, radnici Konstruktora i Hidroelektre niskogradnje su za manje od dvije godine probili tunel koji po svojim karakteristikama spada u najzahtjevnije slične projekte. To je jedini tunel u Europi koji nad sobom ima masiv veći od tisuću metara kamena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo