Ostali bez ičega zbog nemarnosti HEP-a?

1.3.2011.
10:17
VOYO logo

"Supruga se probudila i čula pucketanje na krovu, kao da netko hoda po tavanu. Onda je mene probudila, izišao sam i vidio da gori krov. Supruga je brzo uzela dijete i prava je sreća što je uspjela izići prije nego što je komad žbuke pao sa stropa. Ne znam što ćemo učiniti. Sve nam je izgorjelo i trenutačno smo smještaj našli kod brata i punice. Kuću sam kupio prije dvije godine i kada smo se uselili, kupili smo kompletno novi namještaj, a sada smo ostali bez ičega", ispričao je za Glas Slavonije 44-godišnji Boris Viljanac.

Viljanac tvrdi da je vatra buknula na električnom kabelu koji je prije dva tjedna zamijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HEP-ovci su bili prije dva tjedna kod mene i postavili su novi kabel. To nisu dobro napravili jer je očevidom utvrđeno da je vatra izbila na kabelu koji je bio na tavanu, dok su sve kućne instalacije bile ispravne", ispričao je vlasnik kuće. Očevidom je doista utvrđeno da je uzrok požara električni kabel, a materijalna šteta se procjenjuje na više od 200.000 kuna.

Načelnik Općine Podgorač Goran Đanić najavio je kako će od HEP-a tražiti očitovanje, a dodao je i kako je općina višekratno upozoravala HEP na lošu elektroenergetsku mrežu u Budimcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Selo je pisalo peticiju i općina je nekoliko puta tražila rekonstrukciju mreže, ali HEP ništa nije učinio. Pitanje je tko je sljedeći Boris Viljanac, odnosno tko će sljedeći stradati zbog nemarnosti HEP-a", kazao je Đanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo