razmjena znanja / Osnovna škola u Križevcima uči putem Skypea: povezuju se sa školama iz cijelog svijeta

Na jednom školskom satu učenici križevačke osnovne škole uče engleski, geografiju i građanski odgoj. Za sve je zaslužna profesorica engleskog jezika, koja je prije godinu i pol u nastavu uvela Skype, putem kojeg se učenici povezuju sa školama iz cijelog svijeta i na taj način razmjenjuju znanja

4.12.2015.
18:45
VOYO logo

Tisućama kilometara daleka Australija učenicima križevačke osnovne škole nadohvat je ruke, i to zahvaljujući skajpu putem kojeg u isto vrijeme uče engleski, geografiju i građanski odgoj.

Za sve je zaslužna profesorica engleskog Gordana Novak koja je prije godinu i pol u nastavu uvela ovaj online alat za učenje. Učenici su, kaže, puno koncentriraniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama disciplina, njih je ovdje tridesetak vidite kako to sad izgleda. Htjela sam povezati engleski da je taj jezik živ, da ga mogu koristiti, tako je sve krenulo", kazala je Novak.

Osnovna škola Vladimira Nazora uključila se u skajpaton, u kojem će u dva dana sudjelovati milijun učenika u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skajpamo po cijelom svijetu. Naučili smo kako brojati do deset na drugim jezicima, naučili smo o drugim kulturama", rekao je Jack iz Australije.

Sa skajpom na nastavi u Križevcima ne misle stati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo brzo ćemo imati puno bolje tehničke uvjete jer smo među prvih 20 škola u projektu e škole tako da ćemo imati ekran s video vezom koja će biti na jednoj zavidnoj razini", naglasio je Igor Brkić, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor u Križevcima.

Veza koja pokazuje da učenje uz malo kreatovnosti može biti itkekako zabavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo