Osnovna škola iz Osijeka ukinula domaće zadaće!

Dok druga djeca svaki dan iz škole kući donose domaću zadaću te nad njom sjede ponekad i zajedno s roditeljima, učenici OŠ Vijenac iz Osijeka domaće zadaće nemaju.

12.1.2012.
12:26
VOYO logo

Učenici OŠ Vijenac u Osijeku nikada nemaju domaću zadaću. Potvrdio je to i ravnatelj Stjepan Sokol navodeći kako se ove školske godine u školi provodi novo istraživanje kako bi se o tome vidjelo mišljenje novih generacija.

Pažljiviji i bolje slušaju

"Mi idemo na to da učenici završe kod kuće posao koji nisu uspjeli dovršiti u školi. Na taj način je postignut cilj da učenici tijekom nastave budu pažljivi i slušaju jer nikome od njih nije u cilju satima istog dana sjediti kod kuće uz bilježnicu. Osim toga, apsolutno jedinu pravu pomoć, stručnu osobu, oni imaju u školi", pojašnjava S.Sokol, koji domaćim zadaćama nije sklon već duže vrijeme pa je o tome napisao i stručni članak. Kad su u pitanju roditelji, Sokol kaže da se u školama događa da učitelji ispravljaju domaće zadaće koje su riješili roditelji, a to, dodaje, nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadaće ipak korisne?

S njim se ne slaže ravnateljica OŠ Bilje Vera Eftimov koja kaže da učenik mora imati odgovornost, dosljednost i svakodnevnu vježbu i to kroz domaću zadaću.

"Mi nismo dosegnuli tu razinu da bez ikakvih zadanih zadataka učenici budu odgovorni prema svojim zadacima. Ovo mogu reći kao dugogodišnji učitelj, majka i baka i zadaća u normalnim granicama nužna je za radne navike i odgovornosti" pojasnila je Eftimov za Glas Slavonije. Zadaće preko vikenda, kaže, ne mora biti, ali upozorava da čak 80 posto učenika uči samo kroz domaće zadaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo