'ZNANJE I VJEŠTINE IMAMO' / Osnivač JGL-a Ivo Usmiani: 'Hrvatska bi mogla brzo početi proizvoditi cjepivo. Samo ako dobijemo licencu...'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Mi imamo sterilnu proizvodnju i brzo bismo mogli početi proizvoditi cjepivo, bilo vektorsko, bilo mRNA, kaže osnivač JGL-a

21.3.2021.
20:53
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Osnivač i jedan od najvećih dioničara tvrtke Jadran-Galenski laboratorij (JGL) Ivo Usmiani kazao je da hrvatska farmaceutska industrija ima potencijal za proizvodnju cjepiva. 

"Mi imamo sterilnu proizvodnju i brzo bismo mogli početi proizvoditi cjepivo, bilo vektorsko, bilo mRNA, ali jedino pod uvjetom da dobijemo licencu od nekog proizvođača cjepiva", kazao je u intervju Večernjem listu Usmiani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znanja i vještine u proizvodnji sterilnih farmaceutskih oblika, kao i tehnološku platformu za to imamo. U Rijeci također imamo Znanstveni centar izvrsnosti s desetak kvalitetnih virusnih imunologa i molekularnih biotehnologa okupljenih oko profesora Stipana Jonjića, koji se bave vektorskim cjepivima, a s kojima surađujemo i s kojima bismo mogli postići snažnu sinergiju", dodao je Usmiani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo