POZVANI SVI UMJETNICI / Oslikajte i vi vanjske zidove zgrade Pogona Jedinstvo!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Muzej i Pogon pozvali su vizualne umjetnike svih disciplina i generacija da se prijave na natječaj koji nema zadanu temu i otvoren je do 6. rujna.

26.8.2013.
14:28
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zapuštena fasada Pogona Jedinstvo uskoro bi trebala dobiti novi izgled - Muzej ulične umjetnosti i Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade Pogon raspisali su natječaj za odabir umjetnika koji će sredinom rujna oslikavati vanjske zidove zgrade Pogona na Trnjanskom nasipu.

Muzej i Pogon pozvali su vizualne umjetnike svih disciplina i generacija da se prijave na natječaj koji nema zadanu temu i otvoren je do 6. rujna. Cilj suradnje Muzeja i Pogona je krajnji rezultat kreativnog eksperimenta, neočekivane posljedice inducirane aktom oslobađanja umjetnosti od njene klasične prezentacije u galerijskim prostorima, ističu u svom pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fasadnim bojama i sprejevima oslikavat će se dva vanjska zida Pogona Jedinstvo, sjeverni i istočni koji su visoki četiri, a dugi oko sedam metara.

Na email jedinstveno.jedinstvo@upogoni.org svaki umjetnik može predložiti po jedno svoje djelo. Prijava mora sadržavati digitalni prikaz umjetničkog djela ili skice, kratki opis djela sa specifikacijama te kratki životopis na hrvatskom s kontaktima (adresa, mobitel, e-mail).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po raspisu pozivnog natječaja s preciznim propozicijama izlagače će izabrati žiri - Gaella Gottwald (HDLU), Nenad Barić (Pogon) i Dafne Berc (Udruga Analog).

Muzej ulične umjetnosti s uspjehom je već ostvario slične projekte kada je oslikana Branimirova ulica i Dugave u Zagrebu te Škver na Malom Lošinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo