Potpisan memorandum / Osječko-baranjska županija surađuje s kineskim Sečuanom: Hoće li Kinezi razvijati slavonsko gospodarstvo?

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Potpisan memorandum o suradnji s prioritetima u zaštiti okoliša, poljoprivredi, turizmu i kulturi

21.10.2019.
16:59
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Osječko-baranjska županija i kineska pokrajina Sečuan potpisale u sklopu četverodnevnog boravka osječko-baranjskog izaslanstva u Kini memorandum o suradnji s prioritetima u zaštita okoliša, prijevozu, poljoprivredi, obrazovanju, turizmu i kulturi, izvijestio je Ured župana Ivana Anušića.

U priopćenju za javnost navodi se kako je memorandum o razumijevanju te uspostavi prijateljstva i suradnje potpisan na Međunarodnom forumu za suradnju i razvoj "Belt and Road Sichuan", gdje su predstavljene županijske gospodarske i turističke mogućnosti, a glavne teme bile su područje trgovine i ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promicanje gospodarstva

Dodaje se kako je županija prepoznala mogućnost za promicanje gospodarstva, turizma, kulture i drugih sadržaja, a sa Sečuanom, kao jednom od gospodarski najrazvijenijih kineskih pokrajina, utvrđen je obostrani interes za suradnju.

Pokrajina Sečuan posljednjih godina ostvaruje znatan gospodarski rast, a u 2018. godini ostvarila je BDP od 605,3 milijarde američkih dolara. Ta je pokrajina uspostavila ekonomske i trgovačke veze s više od 220 zemalja i regija, a u njoj je 17 zemalja otvorilo konzularne urede. Sečuan je među glavnim središtima poljoprivredne proizvodnje u Kini, a usmjeren je i prema razvoju visokotehnološke industrijske baze kroz ulaganja u elektroničke i informacijske tehnologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Anušić ističe kako vjeruje u suradnju s pokrajinom Sečuanom te da su kineskim domaćnima predstavili investicijske i turističke mogućnosti Osječko-baranjske županije.  
Turistička ponuda i poljoprivredne mogućnosti Osječko-baranjske županije predstavljene su i gradonačelnicima Leshana i Meishana, turistički najrazvijenijim odredištima Sečuana, koji su iskazali osobito zanimanje za razvijanje daljnje bilateralne suradnje, izvijestio je Ured župana Ivana Anušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo