OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA IZDVOJILA VIŠE OD MILIJUN KUNA ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA: / Dodjeljuju ih u četiri kategorije

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Od školske i akademske 2018./2019.

20.1.2020.
15:42
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Ugovore o stipendiranju 90 učenika i 60 studenata s područja Osječko-baranjske županije u 2019./2020. godini u ponedjeljak je uručio župan Ivan Anušić, a za tu će svrhu iz županijskog proračuna biti izdvojeno nešto više od milijun kuna.

Stipendija za učenike iznosi 450 kuna na mjesec tijekom školske godine, a za studente tisuću kuna na mjesec tijekom akademske godine. Župan Anušić je istaknuo kako je krajnji cilj te mjere ulaganje u mlade i njihovo znanje kako bi nakon školovanja ostali u toj županiji te svojim radom pridonosili društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako se svake godine nastoje proširiti kategorije i povećati broj stipendija, za koje se nada da će olakšati troškove školovanja učenicima i studentima te njihovim roditeljima.

Stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije

U županijskoj upravi podsjećaju darovitim učenicima i studentima stipendije počeli dodjeljivati 2002. godine, a do srpnja 2019. za stipendiranje učenika i studenata te dodjelu jednokratnih potpora iz županijskog proračuna je izdvojeno oko 24,4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od školske i akademske 2018./2019. godine županija dodjeljuje stipendije u četiri kategorije učenika i studenata, među kojima su stipendiranje učenika i studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja te zanimanja iz STEM područja. Tako ih se pokušava usmjeriti za zanimanja u kojima će se lakše moći zaposliti i osigurati bolju egzistenciju, a istodobno zadovoljiti potrebe tržišta rada, rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo