opis posla: nepoznat / Osječki gradonačelnik imenovao predsjednika HNS-a svojim posebnim savjetnikom: navodno neće primati naknadu

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'Posebni savjetnik neće primati naknadu za ovaj rad', stoji na službenim stranicama Grada Osijeka

19.4.2018.
10:56
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Ivan Vrkić imenovao je predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka svojim posebnim savjetnikom. 

"U ovom slučaju, savjetovat će Gradonačelnika u vezi s provođenjem određenih aktivnosti projekata i programa kojima je cilj unaprijediti odnose između Vlade Republike Hrvatske i Grada Osijeka, a sve s ciljem boljeg i kvalitetnijeg života građana Osijeka, Slavonije i Baranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebni savjetnik neće primati naknadu za ovaj rad", stoji na službenim stranicama Grada Osijeka. 

Vrkić je osječki gradonačelnik od 2013. godine, a 2014. godine u javnosti se rasplamsala sumnjiva situacija u kojoj se Vrkićeva supruga Zora iznenada zaposlila na Sveučilištu 'Josip Juraj Strosmayer' u svojstvu tajnice Zajedničke službe Odjela za biologiju. Međutim,  gradonačelnik nikada nije objasnio pod kojim (pred neku godinu) „misterioznim“ i nikada razjašnjenim okolnostima je ona stvarno zaposlena na Sveučilište u Osijek. Budući da je već tad gospodarska kriza i besposlenost itekako nagrizla i grad u srcu Slavonije, ostalo je vrlo upitno kako je ona dobila taj posao, što Vrkić nikad nije objasnio javnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude još sumnjivija, uskoro je na isti način, prilično netranspatentno sveopćoj javnosti, na Građevinskom fakultetu na poziciji rukovoditelja Pododsjeka u područnoj službi općih i kadrovskih poslova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo