'Osjećam se osramoćeno i kao građanin Siska i kao član SDP-a'

Nakon noćašnjeg uhićenja moćne SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, tijekom dana su reakcije pljuštale sa svih strana.

2.4.2014.
19:02
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović sazvao je posebnu konferenciju za novinare odmah ujutro nakon uhićenja stranačke suradnice specijal-201012070191004-Marina Lovrić Merzel. Još uvijek nije jasno koja je njezina sudbina u stranci. Milanović je kazao da će stranka izreći svojs tav kad se podigne optužnica. arti-201404020101006

"Kada vidimo optužnicu, kada vidimo za što je se konkretno tereti, a tereti je se prema navodima iz medija za nekoliko financijskih zlouporaba, onda ćemo moći donijeti u okviru svojih političkih ingerencija i nekakvu odluku i nekakav politički stav", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj su komentirali i Mirela Holy, koja je morala odstupiti s ministarskog mjesta zbog "sitne političke korupcije", kako je to bio opisao premijer Milanović. Ona je kazala da drži da bi i Merzel sada trebala odstupiti.

Da bi Merzel trebala odstupiti misli i haenesovac, saborski zastupnik Goran Beus Richembergh koji je u srijedu ujutro na Facebooku napisao: "Proljetno čišćenje u punom je jeku. Trulež i staru kramu valja dobro prebrati i odbaciti. Da budemo u čistom i urednom, da može rasti ono što je zdravo i vrijedno, što daje ploda i hlada. Svaka sličnost s politikom je namjerna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši gradonačelnik Siska Davorko Vidović kazao je kako se "osjeća osramoćenim i kao građanin Siska i kao član SDP-a".

"Osjećam se kao i većina građana Siska, tužno i pomalo osramoćeno, kao građanin, ali i kao član SDP-a. U ovom trenutku još uvijek nije podignuta optužnica, što ostavlja tračak nade da stvari ne moraju biti takve kakve jesu, ali i ovo samo po sebi je doista nešto što nije veselo i nije dobro, bez obzira iz koje stranke i kojega grada. To znači još dodatni uteg na reputaciju i vjerodostojnost ljudi koji se bave politikom", rekao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje treba li sisačka županica dati ostavku, odgovorio je: "Ne raspolažem informacijama koje bi mi u ovom trenutku dale za pravo da nekom dajem savjete te vrste".

Kad je riječ o njezinu članstvu u Predsjedništvu SDP-a, Vidović je rekao kako će o tome odlučiti samo Predsjedništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam član Predsjedništva, no ovo su doista ozbiljne optužbe i ako se potvrde, onda naravno da nema mjesta ni u članstvu, a kamoli Predsjedništvu SDP-a", dodao je.

"SDP i HDZ su isti"

U HDSSB-u smatraju da je Milanović neprincipijelan kada je riječ o slučajevima koji su ovih dana, ali i u cijelom mandatu, pritisnuli SDP. Vladimir Šišljagić kaže: "Milanović nema ista stajališta, drugačija su ovisno o tome o kojoj se osobi radi. A što se ovog konkretnog slučaja tiče, neka pravosuđe razriješi jesu li optužbe utemeljene ili ne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laburist Dragutin Lesar poručuje: ova situacija pokazuje da su i HDZ i SDP isti. "Da se to kod nas dogodilo, budite uvjereni da bi svaki takav dužnosnik stranke bio suspendiran istog trenutka, a u trenutku eventualnog podizanja optužnice, isključen iz stranke. Mislim da ova situacija dokazuje da su i jedni i drugi doista isti".

Zanimljivo, u HDZ-u nisu htjeli komentirati slučaj Lovrić Merzel, iako se nekako očekivalo da će zabiti politički gol. No Željko Rainer tek je istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da i policija i DORH rade svoj posao i da će ga obaviti korektno. Prema tome, postupke koji su u tijeku mislim da nije u redu komentirati".

SDP nije uzdrman?

Nakon svega se tako može zaključiti da, osim Šime Lučina koji je cijelom pričom iznenađen, u SDP-u nitko ne želi 'priznati' kako ih je slučaj Lovrić Merzel ozbiljno uzdrmao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onog trenutka kad budemo shvatili da zahtjev Državnog odvjetništva policija provodi i nikome ne pada na pamet da stavlja pod tepih bilo koju sumnju, onda ćemo shvatiti da je to prednost, a ne šteta", pojasnio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

I ministar pravosuđa Orsat Miljenić poručuje kako je bitno da se teži prema standardu kojim će se prema svakome postupati na isti način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo