Zadnja prilika da stanari prepolove trošak

Prema novom Zakon o tržištu toplinske energije, do kraja 2014.

8.11.2013.
17:42
VOYO logo

Riječ je o obvezi i novom trošku za vlasnike nekretnina, o kojemu većina građana uopće nije informirana! Tako je i u Osijeku.

"Najveći broj Osječana koji su obvezni ugraditi toplinske razdjelnike svoje obveze uopće nisu niti svjesni. Opravdano strahujemo da neće pravodobno i dovoljno biti informirani o ovoj temi pa će ih zateći velik i neočekivani trošak u pet do dvanaest", kaže za Glas SlavonijeVladimir Stanić iz Udruženja stanara grada Osijeka, te dodaje kako je Udruženje o ovoj problematici informiralo gradonačelnika, uz apel da se Osječanima pomogne pri ugradnji toplinskih razdjelnika uključivanjem suvlasnika stambenih zgrada u korištenje namjenskih sredstava za ovu svrhu iz Fonda za energetsku učinkovitost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subvencioniranje s 50 posto

Naime, postoji mogućnost da uz subvenciju Fonda u visini od 40 posto vrijednosti investicije trošak ugradnje razdjelnog sustava bude prepolovljen, ako Grad Osijek organizira suvlasnike i sam pristane subvencionirati projekt s deset posto od ukupne vrijednosti.

Iz Grada kažu kako su oni spremni subvencionirati ugradnju razdjelnika, no za to među građanima uopće ne postoji interes!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo