SAT RAZREDNE ZAJEDNICE / Osijek: Rasističke školske mašKKKare

Image

Na školskom maskenbalu u osječkoj Elektrotehničkoj i prometnoj školi, učenici jednog razreda maskirali su se u pripadnike KKK-a i maltretirali "crnca". Za maskiranje su dobili dozvolu školske uprave!

17.2.2010.
16:30
VOYO logo

OSIJEK - Na prošlotjednom školskom maskenbalu u osječkoj Elektrotehničkoj i prometnoj školi, učenici jednog razreda maskirali su se u pripadnike ozloglašenog Ku Klux Klana. Da stvar bude gora, jedan učenik bio je maskiran u "crnca" nad kojim su "pripadnici KKK-a" iskazivali nasilje i netrpeljivost.

Rasističko je maskiranje odobrilo posebno školsko povjerenstvo, a ravnatelj škole tvrdi da su učenici trebali pokazati borbu protiv rasne diskriminacije, no da su stvari krenule u krivom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su promatrali profesori, ali nitko nije reagirao. Dapače, jedan je čak u cijelom aktu i sudjelovao - "crncu" je pružio nogu da mu očisti cipelu! 

Učenici kažu i kako su "pripadnici KKK-a" bili nagrađeni za najbolju masku, ali ravnatelj Ladislav Lukavec to negira. "Mi smo spriječili da se maska koja je bila s tom tematikom ne proglasi kao dobitna maska", kaže Lukavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlokobnim maskama pozabavit će se i Županijski odjel za prosvjetu iz kojeg su poručili kako osuđuju takav oblik ponašanja.

Fotografije s maskenbala nam je poslao anonimni učenik te škole, koji nas je zamolio da ne navodimo njegovo ime "jer sam učenik te škole i bojim se da ću, ako se sazna moje ime, biti izbačen iz škole".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo