'ORUŽJEM SE NEĆU BRANITI': / Bivši predsjednik Mesić uskoro se mora preseliti iz ureda, no neće se lako predati

Image

Bivši predsjednik Stjepan Mesić, kojem Vlada od 1.

15.4.2016.
18:34
VOYO logo

"To moramo još vidjeti. Bilo bi najlogičnije da onaj tko je predlagao da se ukine ured sa mnom razgovara, no to je vrlo mudra Vlada, sa mudrim ministrima i još mudrijim premijerom i njegovim zamjenicima", rekao je Mesić. "Netko je mogao samo telefonirati: Čuj, čovječe, imamo tu nekoliko prijedloga, hajde da se dogovorimo. Ali ovo što su napravili - to je kriminal", izjavio je Mesić za tportal. "Nađite u svijetu jednu ozbiljnu zemlju, gdje je predsjednik izabran neposredno i da mu je neka Vlada ukinula ured. Toga nema", ustvrdio je bivši predsjednik.

Image
KARAMARKO SE OBRAČUNAO S BIVŠIM ŠEFOM: /

Mesić potpuno ostaje bez ureda

Image
KARAMARKO SE OBRAČUNAO S BIVŠIM ŠEFOM: /

Mesić potpuno ostaje bez ureda

'Ja moram dobiti taj akt, da vidim što trebam poduzeti'

Dodao je da nije dobio nikakav službeni akt da se bilo što radi u vezi njegova Ureda dodajući da je dobio informaciju preko televizije, da su pokrenuli inicijativu na Vladi i da je prijedlog Vlade izglasan. Ne zna kada će se o tome glasovati u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je tehnologija takva da se prvo iscrpi dnevni red, a onda idu na glasanje. Kada će to biti, ne znam. No ja moram dobiti taj akt, da vidim što trebam poduzeti, koju pravnu radnju. A to još nemam", naglašava Mesić.

Do daljnjeg u uredu

Na pitanje razmišlja li o selidbi iz sadašnjeg ureda, smještenog u Ulici Nike Grškovića na Medveščaku, odgovorio je: "Oružjem se neću braniti" dodajući da će se držati pozitivnih pravnih propisa, od Ustava pa naniže. Tek kad dobije službeni akt, vidjet će što mu je dalje raditi. "Nitko me ništa nije pitao, prema tome, imam otvorene ruke", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Vlada je na sjednici u srijedu usvojila izmjene i dopune Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, kojim se predlaže da se bivšem predsjedniku Mesiću zbog 'trenutnih gospodarskih uvjeta' ukine trajno pravo na ured, osobnog vozača i službeno osobno vozilo, dok bi mu na teret državnog proračuna i dalje ostalo pravo na fizičku zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo