ORKANSKA BURA RUŠI SEMAFORE, ZATVORENA DIONICA A1 I PAŠKI MOST: / Osjet temperature iznosi -16,4 °C

Image
Foto: PIXSELL

Orkanska bura radi probleme diljem obale. Snažan vjetar u Splitu je oštetio semafore, prevrtao kontejnere za smeće, a posla su imali i vatrogasci

3.1.2019.
11:05
PIXSELL
VOYO logo

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, Most dr. Franje Tuđmana zatvoren je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene i brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

HAK izvještava da jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog jake bure nastradali i semafori u Splitu

Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru, a ima ga i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Otočac i Gornja Ploča te A6 Zagreb-Rijeka između čvorova Ravna Gora i Bosiljevo2. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji kolnici su vlažni ili mokri od kiše, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Ličko-senjskoj županiji na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo, ŽC5169 Donji Lapac-Bijelo Polje, Državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Bura ruši semafore i stupove, prevrće kontejnere za smeće...

Na Jadranskoj magistrali u Podstrani iza hotela Lav u pravcu Omiša uklonjen je odlomljeni viseći semafor, koji je prijetio padom, javila je jutros Radio Dalmacija.

U Splitu puše jaka bura, u osam sati su udari vjetra postizali brzinu od 89 km/h. Iako je temperatura na Marjanu u 7 sati bila dva stupnja iznad nule, zbog jakog vjetra osjet temperature je iznosi nevjerojatnih -16,4°C .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ je objavio crveno upozorenje zbog jake i olujne bura i sjevernog vjetra: “Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom”.

Vatrogasci uklanjaju pala stabla, tende, rolete i reklame koje su se slomile uslijed jakih udara vjetra. Splitska Javna vatrogasna postrojba rano jutros je gasila požar na Karepovcu gdje su gorjela odložena drva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo