krali u zamjenu za radna mjesta / Organizirane krađe na naplatnim kućicama: u HAC-u 200 radnika dobiva otkaz

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

U anonimnim pismima nekih djelatnika piše da su navodno bili prisiljeni sudjelovati u krađi u zamjenu za sigurnost svojih radnih mjesta

11.12.2015.
9:07
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

HAC ONC završio je nedavno izvješće u kojem se na temelju zapisa s videokamera u nekim naplatnim kućicama vidi krađa novca nekih njihovih djelatnika, piše Večernji list.

Riječ je o njih 200-tinjak koji su prošli razgovor pred disciplinskom komisijom, te protiv koji se moraju poduzeti neke mjere. U većini slučajeva to će biti otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anonimnim pismima nekih djelatnika piše da su navodno bili prisiljeni sudjelovati u krađi u zamjenu za sigurnost svojih radnih mjesta.

U ove malverzacije upleten je cijeli niz zaposlenika, počevši od blagajnika, pa do srednjeg menadžmenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači su prijavili neke prijevare, osobito one na naplatnim kućicama Bregana i Rupa, gdje cestarina iznosi šest, odnosno pet kuna. Stranci su često zabunom davali pet ili šest eura, a nisu dobivali povrat novca.

Zanimljivo je i da na naplatne kućice nije uvedena fiskalizacija, što bi sigurno spriječilo krađe, dodaje Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskih autocesta oglasili su se priopćenjem:

"Tijekom 2015. godine Samostalni odjel za unutarnju kontrolu i nepravilnosti obavio je, sukladno godišnjem planu rada kontrole poslovanja u organizacijskim jedinicama Društva. Kontrola poslovanja obavljena je, između ostalog i u Sektoru naplate cestarine u kojom su utvrđene nepravilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem izvješća interne kontrole pokrenuti su postupci za utvrđivanje odgovornosti pojedinih radnika, koji su u tijeku te bi stoga bilo neprimjereno u ovom trenutku prejudicirati njihov ishod.

Trenutno je u tijeku 60-ak postupaka za utvrđivanje odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašavamo da se radi o pojedinačnim slučajevima. U Društvu, većina blagajnika pošteno radi svoj posao, te ih na ovaj način želimo i zaštiti, ali i poslati jasnu poruku da nikakve malverzacije nećemo tolerirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo