ZBOG BANDIĆEVOG DOKTORATA ORGANIZIRA SE PROSVJED: / 'Stop sramotnom braku Bandića i Borasa'

Image
Foto: Pixsell

Prosvjed 'Stop nasilju nad Sveučilištem', organizira se nakon što je rektor Boras potvrdio kako bi gradonačelnik Bandić mogao dobiti počasni doktorat

19.3.2019.
16:19
Pixsell
VOYO logo

Nakon najave da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predložen za počasni doktorat, na Facebooku se krenuo organizirati prosvjed protiv "braka Milana Bandića i rektora Damira Borasa" i "nasilja nad Sveučilištem".

Rektor Boras je ranije potvrdio kako je Sveučilište u Zagrebu s Muzičke akademije dobilo prijedlog da se gospodinu Bandić dodijeli počasni doktorat te kako će Senat predložiti povjerenstvo koje će o tome dati svoje mišljenje. "Mi smo ga proučili i vidjeli da je potpuno legitiman", rekao je Boras o ovom prijedlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed protiv Bandićevog počasnog doktorata organizira doktorand Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i član predsjedništva stranke Start Stjepan Perko. Kaže kako je poražavajući osjećaj vrijednim radom doprinositi idejama znanosti, znajući kako pri tome postoji nečasna linija dodjeljivanja počasnih doktorata Bandiću i Draganu Čoviću.

Image
MINISTRICA KRITIZIRALA BANDIĆEV DOKTORAT: /

'Sveučilište je autonomno, ali moraju biti svjesni kakvu poruku ovime šalju mladima'

Image
MINISTRICA KRITIZIRALA BANDIĆEV DOKTORAT: /

'Sveučilište je autonomno, ali moraju biti svjesni kakvu poruku ovime šalju mladima'

'Najviše srozavanje standarda'

"Smatram to najvišim srozavanjem standarda Sveučilišta koje kroz svoju povijest broji osam doktorata dobitnicima Nobelove nagrade te četiri počasna doktorata izuzetnim ženama. Osobno se osjećam posramljeno, demoralizirano i izdano kao i sve kolege s kojima pričam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim pozvati sve studente, doktorande, profesore i sveukupnu javnost da podrži okupljanje gdje ćemo mirno pokazati kako se znanost gradi prije svega na časti, na istini i na humanosti. Ne smijemo dopustiti nasilje nad Sveučilištem, ne smijemo dopustiti nasilje nad svim pošteno zasluženim diplomama i titulama", rekao nam je Perko.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Stjepan Perko

'Osjećam najdublju sramotu'

Problematizira i pitanje "nikad viđenog diplomskog rada Milana Bandića" za kojeg kaže kako bi "upravo taj rad trebao biti svaki početak i kraj svrstavanja Milana Bandića u znanstveno krilo Sveučilišta u Zagrebu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja kao doktorand na Sveučilištu izražavam najdublju sramotu što sam na doktorskom studiju Sveučilišta koje ima za narav mogućnost da se višestruko optuženom Milanu Bandiću dodjeli ikakva počast, a kamoli doktorska. Pozivam sve doktorande, studente, profesore i javnost na okupljanje ispred zgrade Sveučilišta u Zagrebu! Pokažimo da nas ima! #sramimse", poručio je Perko na Facebooku preko kojeg se organizira ovaj prosvjed zakazan za tjedan dana, u utorak 26. ožujka u 17.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo