OREŠKOVIĆ IPAK NE DAJE OSTAVKU? / Premijer sutra daje posljednje upozorenje Petrovu i Karamarku

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Prema pisanju HDZ-ovog portala, premijer Tihomir Orešković podnosi ostavku, no kako prenosi N1, izvori iz Vlade to demantiraju.

2.6.2016.
22:05
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak i savjetnik premijera Stjepo Bartulica ističu kako predsjednik Vlade neće imati nikakvu tiskovnu konferenciju večeras. Reporterka Katarina Brečić neslužbeno doznaje da će premijer sutra održati konferenciju na kojoj će javno zaprijetiti Karamarku i Petrovu.

HDZ-OV PORTAL TVRDI: ‘Orešković priprema dramatičan govor, sprema se dati ostavku!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ONE WAY OR THE OTHER': /

Evo što je premijer Orešković rekao ministrima prije nego je iznenada otišao iz zgrade Vlade

Image
'ONE WAY OR THE OTHER': /

Evo što je premijer Orešković rekao ministrima prije nego je iznenada otišao iz zgrade Vlade

Nakon što je premijer Tihomir Orešković danas pred sam početak sjednice Vlade odjurio iz Banskih dvora u nepoznatom smjeru, počele su spekulacije o tome što se dogodilo. Portal blizak HDZ-u tvrdi da daje ostavku.

Prema pisanju Telegrama, izvor upućen u plan kaže kako se "Vrši strahoviti pritisak na Oreškovića da podnese ostavku. U tom slučaju Vlada pada, a HDZ kupuje 30 dana unutar kojih može pokušati presložiti parlamentarnu većinu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, premijer Orešković odbio je pristati na njihove zahtjeve, doznaje Telegram iz izvora u HDZ-u. U tome ima snažnu podršku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja se već u pitanju kurikularne reforme odmaknula od radikalnih pozicija Domoljubne koalicije.

HDZ-u ostaju dvije opcije

Nakon propalog pritiska na Oreškovića, smatraju izvori Telegrama iz HDZ-a, dodatno se smanjuje manevarski prostor za trenutno vodstvo stranke. Bez ostavke Oreškovića, ostavku bi morao podnijeti sam Karamarko ukoliko želi izbjeći sramotu s opozivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga opcija jest da Karamarko uskrati podršku Vladi i krene nove izbore, međutim, naši izvori smatraju da za to ne uživa podršku stranačkih struktura. “HDZ je počeo ozbiljno razmišljati o razdoblju koje dolazi nakon ovog vodstva”, kaže jedan dugogodišnji veteran.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obratit će se javnosti u petak ujutro, u 9 sati. Povod je potpisivanje Ugovora i Sporazuma o suradnji između hrvatskih i kazahstanskih tvrtki u nazočnosti Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i veleposlanika Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj Aslana Mussina, no sigurno će komentirati i trenutnu političku krizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo