PODJELE / Oreščanin: 'I nakon izbora novoga šefa dvije struje unutar HUP-a borit će se za prevlast'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Nekako ispada da je ‘ista meta i isto odstojanje’, smatra jedan od čelnih ljudi Glasa poduzetnika

27.8.2020.
16:00
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) s novim predsjednikom Marinom Pucarom, prema mišljenju Dražena Oreščanina, izvršnog direktora Udruge Glas poduzetnika, neće zauzimati stavove koji će biti u suprotnosti sa stavovima Vlade.

Image
Gost RTL-a Danas /

Pucar o seksualnom zlostavljanju u HUP-u: 'Više me žalosti što je HUP u tom razdoblju izgubio reputaciju'

Image
Gost RTL-a Danas /

Pucar o seksualnom zlostavljanju u HUP-u: 'Više me žalosti što je HUP u tom razdoblju izgubio reputaciju'

''HUP je udruga koja odlučuje o izboru novoga presjednika većinom glasova svojih članova i oni su izabrali Pucara, koji je član HDZ i predsjednik Uprave Podravke. Na poziciju predsjednika Uprave Podravke dolazi se uz blagoslov politike i prema tome ne očekujem da će HUP u budućnosti zauzimati stavove koji su oprečni stavovima Vlade RH i koji su, što se tiče zaziva za reformama, radikalni na način kako to tražimo mi iz Udruge Glas poduzetnika. Isto tako, to je glasovanje bilo vrlo neizvjesno i izjednačeno, te očekujem kako će se dvije struje unutar HUP-a i dalje nastaviti boriti za prevlast kroz mjesta u Izvršnom odboru'', kazao je za Lider Oreščanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne misli da je ta bitka unutar HUP-a definitivno završena, ali ne vidi da će HUP nakon izbora Pucara napraviti velike i suštinske promjene u svojim stavovima: ''Nekako ispada da je ‘ista meta i isto odstojanje’, ali želim mu svu sreću u njegovu mandatu i da na toj poziciji radi na dobrobit hrvatskog društva i hrvatskog gospodarstva''.

Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika iz Križevaca i predsjednik HUP-ove Udruge poslodavaca graditeljstva, drži da da je izbor Pucara za novog predsjednika HUP-a dobar: ''Očekujem puno pozitivnih promjena vezanih za gospodarstvo, nove pozitivne propise i otvaranje novih radnih mjesta''.

I predsjednik Nadzornog odbora HUP-a Branko Roglić smatra da je to najbolje rješenje za HUP: ''Bila je demokratska rasprava, atmosfera je bila dobra i smatram da smo izabrali najboljeg, uz svo poštovanje prema drugoj dvojici kandidata. Pucar se pokazao kao vrlo sposoban menadžer, sjajno radi posao u Podravki i vjerujem da će u slijedećem razdoblju unaprijediti rad HUP-a''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rogliću, podsjeća Lider, uskoro ističe mandat predsjednika Nadzornog odbora i kaže da se neće više kandidirati čime će se povući i posljednji osnivač HUP-a, no Roglić je najavio da će ostati član Savjeta HUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo