bolja komunikacija / Orepić najavio vojsku na granicama i pozvao Karamarka da 'iziđe iz zone konflikta'

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić najavio je kako bi i Hrvatska mogla poslati vojsku na granice kao što je to već učinjeno u Sloveniji i Srbiji

1.3.2016.
14:26
VOYO logo

Obilježavanju 25. obljetnice početka Domovinskog rata u RH, odnosno prvog oružanog sukoba 1. i 2. ožujka 1991. godine, nazočio je u Pakracu izaslanik predsjednikla Vlade Tuihomira Oreškovića, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Upitan smatra li kako bi se izbjeglička ruta mogla premjestiti u Bosnu i Hercegovinu, odgovorio je kako takav scenarij nije izgledan. Međutim, Orepić je najavio moguću promjenu zakona u slučaju da želi poslati vojsku na granice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvjerojatnije ćemo napraviti to, ali oslanjamo se potpuno na policijske snage. Napravili su to Slovenci, napravili su to Srbi, tako da ćemo mi na neki način povećati i taj potencijal, ali samo u smislu pripravnosti", pojasnio je.

"Karamarkova izjava je izašla iz korektnog profesionalnog odnosa. Pozivam sve političare da se vode načelom stručnosti. Pozivam sve političke djelatnike da izađu iz zone konflikta u zonu kompetencije i političkog natjecanja. Ako ne budem mogao bit ministar unutarnjih poslova, onda naravno da moram ići“, izjavio je Orepić povodom medijskih natpisa o pritiscima koji dolaze iz HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na medijski upit je li odnos HDZ-a i Mosta ipak problematičniji nego što se predstavlja, ministar unutarnjih poslova tvrdi: "Nije, ali je jasno da treba bolje komunicirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo