OPTUŽILI PREMIJERA: / Hrvatski suverenisti tvrde da si Plenković prisvaja zasluge Ruže Tomašić

Image

'PR konferencijama i predstavama Vlada pokušava umanjiti zasluge Ruže Tomašić'

14.5.2019.
14:44
VOYO logo

Hrvatski suverenisti optužili su premijera Andreja Plenkovića da "PR predstavama" prisvaja rad nositeljice liste te političke platforme Ruže Tomašić, ustvrdivši da je dvodnevna Konferencija o ribarstvu u Šibeniku u organizaciji Ministarstva poljoprivrede najnoviji primjer perfidne Vladine politike kojom dva tjedna uoči europarlamentarnih izbora pokušava javnosti prodati priču da brine o hrvatskom ribarstvu i ribarima.

"Umjesto razgovora o gorućim problemima u ribarstvu i rješavanja problema hrvatskih ribara, kojih prema riječima predstavnika ribara ima i previše, predstavnici hrvatske Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem konferenciju su organizirali samo kako bi predstavili uvođenje sustava za inspekcijski nadzor zaštite ribljeg resursa u Jadranu", stoji u priopćenju Hrvatskih suverenista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ruža Tomašić (Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

To bi trebao biti znak njihove brige za hrvatske ribare, a u stvari se, tvrde, radi o suprotnome, "na što su ukazali i sami predstavnici ribara u svojim komentarima spomenute konferencije".

Image
HRVATSKI SUVERENISTI PREDSTAVILI LISTU ZA IZBORE: /

Ruža Tomašić na čelu, na listi i Ladislav Ilčić te bivša ministrica i časna

Image
HRVATSKI SUVERENISTI PREDSTAVILI LISTU ZA IZBORE: /

Ruža Tomašić na čelu, na listi i Ladislav Ilčić te bivša ministrica i časna

"Naime, uvođenje pojačane kontrole izlova u ribarskom sektoru sasvim je u skladu s onim snagama u Europskoj uniji koji pokušavaju naštetiti hrvatskim ribarima ograničavanjem korištenja tradicionalnih alata, a izlov male plave ribe u Jadranu pokušavaju ograničiti drastičnim kvotama, s čime izravno ugrožavaju egzistenciju oko 10.000 ljudi koji se bave ribarstvom u sektoru male plave ribe na Jadranu", upozorava ta politička platforma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve je to PR predstava'

Navode da je "ove velike propuste svih dosadašnjih hrvatskih vlada, koje su u pretpristupnim pregovorima pristale na ovakve uvjete", tijekom svoga mandata u Europskom parlamentu uspjela ispraviti europarlamentarka Ruža Tomašić čije je važno zakonodavno izvješće na temu male plave ribe u Jadranu na plenarnoj sjednici u studenome usvojio Europski parlament.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

05.04.2018., Zagreb - U Banskim dvorima odrzana je 88. sjednica Vlader RH. Andrej Plenković

Poručuju da bi, da je Vladi doista stalo do rješavanja pitanja ribarstva i ribara i da doista smatra kako je ribarstvo jedno od strateških gospodarskih grana u Hrvatskoj, zasigurno na konferenciju pozvala zastupnicu Tomašić koja bi, dodaju, o tome imala što reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, umjesto poziva oni su samo, kao što su naglasili i predstavnici ribara, održali još jednu PR predstavu tobožnje brige za ribare, a o pravim pitanjima i gorućim problemima, kao što je poticanje smanjenja ribarske flote i prijetnja uništenja tradicionalnog ribolova od kojega je domicilno stanovništvo na hrvatskim otocima i priobalju živjeli i preživljavali stoljećima, naravno, nema niti riječi", navode Hrvatski suverenisti.

"Hrvatski ribari predobro znaju što je Ruža Tomašić učinila za njih u Europskom parlamentu, a Vladi Andreja Plenkovića to očito smeta, pa ovakvim PR konferencijama i predstavama pokušava umanjiti njezine zasluge", zaključuju u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo