'Optužila nas je da smo presadili mozak'

Istraživanje mjesta zločina na američki način, poput onoga u američkoj seriji CSI, potpuno je zaokupilo pojedine Osječane.

18.1.2012.
16:06
VOYO logo

"Ljudi stvarno gledaju sve moguće kriminalističke serije pa im se po glavi motaju razne, kod nas nemoguće stvari. Nedavno sam tako imala slučaj da me jedna gospođa jako izvrijeđala optuživši me da sam, bez njezinoga znanja, presadila mozak njezinoga pokojnog supruga", ispričala je dr. Valerija Blažičević, zamjenica voditelja Odjela patologije.

Uzalud je bio prvotni pokušaj liječnice da ženi pojasni da tako što nije moguće, a slične su optužbe i pitanja imala je i od onih čiji su članovi obitelji iz određenog razloga morali nakon smrti biti obducirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjena mrtvaca

Vide rez nakon obdukcije, kaže dr. Blažičević za Glas Slavonije, i odmah im se po glavi motaju razne stvari, pa čak i moguća zamjena mrtvaca!

Tako je nedavno bio i slučaj kad je pronađeno mladićevo tijelo u poodmaklom stanju raspadanja, no majka je tvrdila da je sina vidjela dan ranije i da to zacijelo nije on! Međutim, kad su joj dopustili da vidi tijelo, tada se uvjerila da je bila u zabludi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Odjelu patologije još uvijek se prepričava slučaj kad je supruga pokojnika rekla patologu da joj je suprug sad ljepši nego kad je bio živ! "Naša je obaveza oprati pokojnika i urediti ga, odnosno odjenuti ga i obuti mu cipele. Dogodi se stvarno da dobijemo nekog beskućnika i nakon što ga uredimo doista izgleda drukčije", pojasnila je dr. Blažićević, dodajući da šminkanje ondje ipak ne obavljaju, odnosno da takvih zahtjeva nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo