Kraj još jedne školske godine / Opsadno stanje na Jarunu: 'Do 17 sati imali smo dvadeset intervencija'

Za oko pola milijuna učenika završila je još jedna školska godina, a sutra počinju praznici, koji će trajati duga 82 dana. Zadnji dan nastave nije prošao bez problema

16.6.2015.
19:11
VOYO logo

Nema više učenja i pisanja zadaća. Konačno je vrijeme za odmor!

Pred učenicima su duga 82 dana bez nastave; praznici ih vesele, ali nekima će nastava ipak nedostajati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjeg dana nastave problema je bilo u školama koje koriste e-dnevnike. Zbog opterećenja sustava neko vrijeme se nisu mogli unositi podaci, no problem je CARNET ubrzo riješio.

Dugo i toplo ljeto poželio im je ministar obrazovanja Vedran Mornar i obećao da će se reformom obrazovanja koja kreće iduće godine iz udžbenika izbaciti nepotrebni sadržaji. U Splitu gdje je boravio dotaknuo se i svastike na posljudskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opsadno stanje na Jarunu

Tradicionalno zagrebački osmaši posljednji dan škole provode na Jarunu. Apel za pomoć poslala je voditeljica Spasilačke službe Ana Kunštek oko 15 sati, kad je rekla da je na Jarunu opsadno stanje.

"Trinaest spasitelja i još četiri volontera Crvenog križa pokušavaju pomoći velikom broju djece u šatoru koji smo postavili pored Glavne kućice spasilačke službe. Do 17 sati imali smo dvadeset intervencija, od kojih su dvije bile teže ozljede glave koje su nastale zbog padanja u alkoholnu komu, bilo je i posjekotina, a velik problem nam stvara i to što ne možemo doći do roditelja", izjavila je voditeljica Ana Kunštek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo