'Oprostite, gdje je moguće kupiti analni prijemnik?'

3.10.2010.
12:08
VOYO logo

Zbog prelaska s analognog emitiranja TV signala na digitalni, htjeli - ne htjeli, svi smo se ove godine morali 'obračunati' s izrazima poput analogni, digitalni, DVB-T, Set top box.... Uz one kojima oni nisu nikakva nepoznanica i sve im je odmah jasno, postoji ipak i mnogo ljudi kojima je sve to bila i još uvijek jest potpuna nepoznanica, pa im jedino preostaje nekoga upitati.

Tako su pozivi neupućenih građana iz cijele zemlje stizali u Središnji državni ured za e-Hrvatsku, a upita je bilo kojekakvih. Svakako bilo je i onih duhovitih, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je dežurni telefon e-Hrvatske nazvao gospodin koji se pohvalio da je kupio ''DVB-T retriver''. Drugi je pitao ''koliko košta digitalni eastriver?'', a trećeg je zanimalo gdje se može kupiti - odašiljač.

Neki su se posve smeli u svoj sili stručnih izraza, da su na kraju pitanje formulirali ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Oprostite, gdje je moguće kupiti analni prijamnik?''.

Kod onih koji su se sami bacili u akciju dolazilo je do svakojakih situacija, kombinacija i pitanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Stavio sam vanjsku antenu u sobu na ormar. Nešto nije u redu... Je li potrebno uključiti televizor u struju nakon što spojimo digitalni prijamnik?... Spojio sam satelitsku antenu na taj vaš prijamnik i sad nemam signala... S koje strane televizora treba staviti prijamnik?... Ne radi mi digitalni prijamnik. Pa zar ga treba spojiti u struju i na TV?...

Večernji list izdvojio je i nekoliko zanimljivih razgovora stručnih operatera s onima koji su se u muci obratili za pomoć. Tako se jedan gospodin požalio jer mu ''Mate nije donio kupon''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon upita operatera tko je Mate, gospodin je objasnio da se radi o njegovom poštaru. Kako je nakon još nekoliko pitanja bilo jasno da dotičnom muškarcu adresa na kojoj živi nije jednaka onoj na računu, operater mu je poručio da prijavi pravu daresu pa će mu poštar donijeti kupon.

''Ma šta će to Mati kad on i ovako zna gdje živim...'', odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je i onih, ističe Večernji list, koji su pisali ''direktoru za digitalne prijamnike'':

''Dragi direktore, pišem vam u ime moga muža Mate koji kruha ne jede deset godina. Umro je. Molim vas da mi dostavite kupon na moje ime jer ja plaćam račun''. Ili: ''Dragi direktore, malo sam zagubio kupon, što mi je činiti?''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006170342006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo