Opoziv i u Hrvatskoj: 7.325 Toyota mora na servis

Toyota je pokrenula preventivnu servisnu akciju papučice gasa za 7.

9.2.2010.
11:40
VOYO logo

Toyota je za svojih osam modela vozila pokrenula preventivnu servisnu akciju papučice gasa, za koju je moguće da, u iznimno rijetkim slučajevima, njezina funkcija bude ugrožena, priopćili su iz te tvrtke napominjući da u Hrvatskoj do sada nije poznat niti jedan takav slučaj.

Detaljnom analizom došli su do točne brojke vozila u Hrvatskoj koja su uključena u ovu preventivnu servisnu akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o 7.325 vozila, čiji će vlasnici biti obaviješteni pismenim putem da dođu do najbližeg ovlaštenog Toyota servisa kako bi se o trošku Toyote dodatno ojačao mehanizam papučice gasa.

Prve količine potrebnih dijelova očekuju u ovlaštenim servisima u Hrvatskoj od 15. veljače 2010. s obzirom da je Toyota potvrdila konačno rješenje za sve modele koji su uključeni u preventivnu servisnu akciju u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojašnjavaju da će na postojeći sklop mehanizma papučice gasa biti postavljena strojno rezana čelična pločica kao ojačanje koje će smanjiti naprezanje površina dijelova u dodiru. Postavljanjem ojačanja bit će smanjeno trenje čime će se izbjeći mogućnost otežanog hoda papučice gasa.

Osim toga, dodaju, Toyota je već primijenila učinkovito rješenje u proizvodnji svih novih vozila namijenjenih europskom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo