'ZAGREB POSTAJE SRAMOTA U UNIJI' / Oporba se obrušila na zagrebačku vlast zbog odrona na Jakuševcu: 'Tražimo hitan izvid i ostavku voditelja Čistoće!'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Incident takvih razmjera, kažu u Mostu zahtjeva i hitan izvid na odlagalištu kako bi se utvrdila stabilnost i pomaci u cjelokupnoj masi odlagališta

4.12.2023.
11:59
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Gradska oporba ustvrdila je u ponedjeljak da se jutrošnja nesreća na Jakuševcu u kojoj su ozlijeđene tri osobe dogodila zbog ignorancije problema te zatražila hitan izvid i ostavku voditelja Čistoće Davora Vića.

"Jakuševečko odlagalište više nije sigurno mjesto za vlastite djelatnike i zbog takve neodgovornosti netko mora snositi odgovornost", poručio je zagrebački Most, zatraživši razrješenje dužnosti voditelja Čistoće Davora Vića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident takvih razmjera, kažu u Mostu zahtjeva i hitan izvid na odlagalištu kako bi se utvrdila stabilnost i pomaci u cjelokupnoj masi odlagališta.

Image
ODRON OTPADA /

Tomašević otkrio što su pokazala mjerenja o plinovima u zraku i jesu li opasni za građane

Image
ODRON OTPADA /

Tomašević otkrio što su pokazala mjerenja o plinovima u zraku i jesu li opasni za građane

'Ignorancija problema o kojem pričaju svi građani Novog Zagreba'

"Nesreća se dogodila zbog ignorancije problema o kojem pričaju svi građani Novog Zagreba jer ne mogu živjeti zbog nesnosnog smrada koji se širi gradom", kažu u Mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću zamjeraju što se nakon prvog odrona 11. studenoga "u potpunosti oglušio na upute gradske oporbe".

"Od tada do danas nije proveo ispitivanja kojima bi se utvrdio razlog zbog kojeg se jakuševačko odlagalište odronilo prvi put ili njihove rezultate skriva od javnosti" priopćio je zagrebački Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik gradskog ogranka HSLS-a Darko Klasić rekao je na konferenciji za novinare da se u mjesec dana ništa nije promijenilo u načinu formiranja odlaganja otpada te se i dalje nastavlja s miješanim odlaganjem bio otpada i mljevenog krupnog otpada. 

'Prva sanacija nije shvaćena dovoljno ozbiljno'

"Iako je od posljednjeg urušavanja otpada na Jakuševcu prošlo mjesec dana, današnji odron  smeća pokazuje da Tomašević i gradska uprava nisu prvi odron i njegovu sanaciju shvatili dovoljno ozbiljno", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da u predloženom proračunu Zagreba za 2024. nije predviđeno izdvajanje za nijedan od velikih projekata izgradnje infrastrukture kojima bi se trebao riješiti problem gospodarenja otpadom u Zagrebu.  

"Politika gradonačelnika Tomaševića i stranke Možemo vezano s gospodarenjem otpada očigledno i dalje ostaje samo deklarativna,  a Zagreb postaje sramota u Europskoj uniji u pitanju gospodarenju otpada", izjavio je Klasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački odbor HDZ-a ustvrdio je u ponedjeljak da je novi odron smeća na Jakuševcu u kojem su jutros tri osobe ozlijeđene, kao i 11. studenoga izazvalo odlaganje velike količine razvrstanog biootpada, zbog čega prozivaju gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

POGLEDAJTE VIDEO Novi odron na Jakuševcu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo