čeka se gradsko vijeće / Oporba sasjekla najavu gradonačelnika: odustalo se od sufinanciranja avionskih karata iz Dublina za Osijek

Božićni dar Slavoncima u Irskoj u vidu 500 kuna jeftinijih avionskih karata iz Dublina ipak će pričekati

14.10.2016.
19:04
VOYO logo

Mladi u Osijeku pakiraju kofere i lete za Dublin. Svjestan toga, gradonačelnik Ivan Vrkić na Facebooku je najavio kako će grad sufinancirati kartu za božićne čarter letove sa 500 kuna. Karta bi tako umjeto 2500 trebala stajati 2000 kuna. No to se nije svidjelo gradonačelnikovoj opoziciji. 

Image
odlazak Hrvata /

Masovno iseljavanje Slavonaca u Irsku: Osijek uvodi izravan let za Dublin

Image
odlazak Hrvata /

Masovno iseljavanje Slavonaca u Irsku: Osijek uvodi izravan let za Dublin

"Smatramo da je ova mjera ništa drugo nege dodvoravanje građanima, obična poulistička mjera koja neće riješiti problem iseljavanja mladih", izjavio je 
gradski vijećnik (HDSSB) Karlo Šatvar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je i odluka povučena. O njoj će odlučivati politika. Od sufinanciranja karte ipak s odustalo. Ta će odluka ići na Gradsko vijeće. No gradonačelnik nije ostao dužan političkim protivnicima.

"Ljudi su tužni i normalno da su tužni jer je netko prije mene uništio 15 tvornica i 20.000 radnih mjesta. Meni ne preostaje ništa nego da te razbijene lončiće pokušam spojiti", rekao je Vrkić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A letovima će se spojiti rodbina sa iseljenicima. Oko donešene pa povučene odluke, mladi Osječani imaju podjeljena mišljenja. 

Gradonačelnik vidi spas u povlačenju novca iz Europske unije kojim se otvara mnogo radnih mjesta. 44 milijuna eura za urbanu aglomeraciju, Europa je već pripremila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo na pragu da u grad Osijek dovučemo jedan cijeli proračun. Oko 500 milijuna kuna. Naravno da će naše političko djelovanje ići upravo u smjeru otvaranja radnih mjesta", rekao je Vrkić. 

Iako letovi za Dublin još nisu krenuli, predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore, čini se, već je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo