oporba jedinstvena / Oporba predala zahtjev za opozivom Martine Dalić, Grmoja za Vijesti.hr: 'Potpredsjednica mora snositi odgovornost!'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Još krajem veljače oporba predvođena Nikolom Grmojom pokrenula je inicijativu za prikupljanjem potpisa za opoziv potpredsjednice Vlade

20.3.2018.
13:54
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Nastavljena je oporbena inicijativa oko opoziva ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

MOST i SDP su danas uoči saborske sjednice najavili da bi poslijepodne trebali predati potpise za opozivom u saborsku proceduru, a nešto prije 14 sati saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja to je i potvrdio za naš portal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, još krajem veljače oporba predvođena Nikolom Grmojom pokrenula je inicijativu za prikupljanjem potpisa za opoziv potpredsjednice Vlade.

Oporba Dalić smatra odgovornom za situaciju s Agrokorom koja je kulminirala odlaskom izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka s mjesta povjerenika kada su se otkrili vrtoglavi iznosi koji su isplaćeni za savjetničke usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov Peđa Grbin smatra da Dalić nije trebala ni postati ministrica, dok iz HDZ-a cijelu oporbenu inicijativu smatraju nepotrebnom.

"Predali smo zahtjev i sad čekamo saborsku raspravu, prvi rezultati trebali bi stići za osam dana koliko iznosi rok da se ovakvi zahtjevi obrade u Sabornici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Grmoja očekuje od zahtjeva?

"Teško je reći što se može očekivati. Brojni HDZ-ovci po hodniku sabornice pričaju kako će glasati za opoziv Dalićke, a nemojmo zaboraviti ni kako je Plenković doista uskomešao unutarstranačku atmosferu svojim stavovima i izjavama vezanima uz Istanbulsku konvenciju. Ovo bi mogla biti njihova prilika da naštete premijeru s kojim se ne slažu, a koji je više puta naglašavao kako stoji iza potpredsjednice Vlade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja kaže kako inicijativu oporbe potpisuje šest klubova zastupnika, a jedini klub koji nije potpisao jest onaj klub Neovisnih za Hrvatsku, no i oni su rekli kako će glasovati u saborskoj raspravi. 

"Očekujem odgovornost svih koji će glasati u ovoj raspravi. Ante Ramljak je ispao žrtva cijele situacije oko Agrokora, no njegov odlazak ništa nije riješio. Ogromni novci su potrošeni, njemu nikakva šteta nije nanesena. A upravo je Martina Dalić ta koja je odabrala Ramljaka za povjerenika i vodila cijeli proces. To je pitanje odgovornosti koju ona u konačnici mora snositi i kojoj ne može pobjeći", zaključio je Grmoja za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo