'Hrvatska je osramoćena!'

26.6.2013.
14:13
VOYO logo

"Igrali ste se vatrom i sada ste izgorjeli, ali nije problem što ste izgorjeli vi, osramoćena je Republika Hrvatska upravo u danima kad ulazi u Europsku uniju, i to zašto? Zato što ste podredili državu interesima pojedinaca i interesima određene kategorije ljudi, i to je očito prepoznato ne samo ovdje u Hrvatskoj, to je prepoznato i širom Europe", poručio je HDZ-ov Gordan Jandroković.

HDSSB-ov Josip Salapić podsjetio je da su za vrijeme rasprave o spornom zakonu pitali ministra jesmo li dobili zeleno svjetlo od Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Previše je toga učinjeno i previše je krvi proliveno da bismo ovakvu pljusku dali hrvatskom narodu tjedan dana prije ulaska u Europsku uniju. O svim zločinima treba suditi hrvatsko pravosuđe. Nama u Saboru treba biti nelagodno što jedna osoba koja predstavlja SR Njemačku zbog ovakvih propusta ne dolazi u Hrvatsku", poručio je Salapić. Dodao je da smo osramotili i predsjednika Tuđmana, te da smo se vratili u vrijeme UDBA-e i komunizma.

Laburistu Dragutinu Lesaru nije bitno je li povećana nagrada za Perkovića, kaže da je riječ o vjerodostojnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome se trebalo voditi računa za vrijeme pregovora i to nije učinjeno. Mi smo preuzeli obaveze i obaveze trebamo ispunjavati kad nam se to i ne sviđa", rekao je Lesar dodavši da je to citat svih ministara europskih integracija. Dodao je da smo mogli tražiti preuzimanje predmeta od Njemačke.

Prihvatimo amandman, ukinimo ograničenje

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor podsjeća da je oko izmjena Ustava i pregovora, te donošenja Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije bio postignut konsenzus vladajućih i oporbe, te da je o svemu raspravljao Nacionalni odbor za praćenje pregovora s Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila je da tada nitko nije spominjao nikakva vremenska ograničenja o postupanju po europskim uhidbenim nalozima, te pozvala da se prihvati amandman kojima će se ta ograničenja ukinuti...

"Da koliko možemo popravimo tu štetu i da se konačno 1. srpnja zna koje je stajalište Hrvatske, ne samo hrvatske Vlade, nego Republike Hrvatske oko europskog uhidbenog naloga", pozvala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije koncert Beyonce, pa je Beyonce otkazala koncert u Zagrebu

HDSSB-ov Zoran Vinković iskoristio je priliku i replicirajući kolegi Salapiću osvrnuo se na slučaj Perković i Angelu Merkel, te rekao da je riječ o blamaži Vlade, a ne cijelog naroda.

"Jer ovo nije koncert Beyonce, pa je Beyonce otkazala koncert u Zagrebu, nego je ovo posjet predsjednice vlade SR Njemačke koja je otkazala isključivo iz ovoga razloga, razloga javašluka koji provodi ova Vlada", zaključio je Vinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo