državni proračun za 2021. / Oporba je bila ujedinjena nakon što je od njihovih tristotinjak amandmana prihvaćeno samo pet

U Sabor je stigao i premijer obraniti svog ministra gospodarstva

25.11.2020.
19:28
VOYO logo

I lijeva i desna saborska oporba jutros je bila ujedinjena! Uoči glasanja o amandmanima na proračun izišli su na Markov trg jer je Vlada gotovo sve njihove prijedloge odbila. Njih čak 297, a ukazuju i na to kako u dan i pol, koliko je trajalo izjašnjavanje, zastupnika vladajuće većine uopće nije bilo u Sabornici. Dobili su i odgovor premijera. 

Izašli na Markov trg

Opozicija ujedinjena. Nakon što su uputili tristotinjak amandmana na proračun i dva ih dana branili, u glasovanju, danas, odbili su sudjelovati. Umjesto toga, izašli su na Markov trg poručiti vladajućima kako ne žele biti smokvin list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nažalost vladajući su pokazali na koji način razumiju suradnju u trenutku kad se Hrvatska i svijet suočava s najvećom krizom nakon 2. svjetskog rata, a ta suradnja se svela da su prihvatili tek dva-tri amandmana, sve ostalo su odbili'', prokomentirao je predsjednik SDP-a Peđa Grbina.

Sumrakom demokracije vide činjenicu što tijekom oporbenih obrazlaganja amandmana, vladajući nisu bili ni prisutni u sabornici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je napokon da se oporba ujedinila i poslala poruku da to nije Hrvatska kakvu želimo“, rekao je saborski zastupnik Milan Vrkljan.

"Njih je briga samo da imaju 76 ruku koji će po zadatku dignuti ruke. Ne vjerujem da je itko za ovo izašao na izbore i dao im glas, pa čak i njima'', kazao je saborski zastupnik Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan i pol nije bilo jednog zastupnika vladajućih da čuju obrazloženje i naše odgovore na odbijanja amandmana, dan i pol, mi zato nismo željeli sudjelovati u ovom cirkusu“, izjavio je saborski zastupnik Tomislav Tomašević.

No HDZ, baš kao ni šefa parlamenta, očito nisu uspjeli impresionirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Smatram to njihovim pravom i dijelom jednog političkog igrokaza, njihov povratak me još više iznenadio, pa se pitam nisu li izašli jer im se nije sjedilo nekoliko sati'', rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Image
oporba nezadovoljna /

Od 300-tinjak, prihvaćeno pet amandmana: Sabor donio državni proračun za 2021.

Image
oporba nezadovoljna /

Od 300-tinjak, prihvaćeno pet amandmana: Sabor donio državni proračun za 2021.

U međuvremenu proračun za 2021. je usvojen, optužbe za cirkus razmijenjene, a pozicija i opozicija krenule su u novu bitku. U Sabor je stigao i premijer obraniti svog ministra gospodarstva, a nije skrivao što mislili o cijeloj opoziciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Javnost mora znati da postoji koalicija ista koja je rušila Grabar Kitarović koja se sastoji od Škore, Pokreta, Mosta i SDP-a to je svejedno kad vidim tko je potpisao inicijativu'', izjavio je predsjednik Vlade.

''Ja mislim da je vaš put da ostanete još 12 godina u opoziciji'', komentirao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba je prosvjedovala, a upozorenje zaradio i Plenković: 

"Predsjedniče vlade molim vas da ne dobacujete s mjesta. Predstavnicima vlade ne mogu davati opomene, mogu ih upozoravati'', kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od konstruktivnog dijaloga, koji se zaziva, za sada očito neće biti ništa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo