'Opljačkali ste moju domovinu, bando lopovska'

On je dragovoljac Domovinskog rata, ranjenik i logoraš i na svoj se način odlučio boriti protiv korupcije.

20.8.2010.
9:02
VOYO logo

"Htio sam dignuti glas za pravdu pa mi je došla ideja da to napravim. Uvijek kada me vide, prolaznici vade mobitele i slikaju. Reakcije su većinom pozitivne", rekao je Boris Žuvela za Večernji list.

Ovaj je rođeni Korčulanin i dragovoljac Domovinskog rata, ranjenik i logoraš u Sremskoj Mitrovici, na jedinstven način krenuo u borbu protiv korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi samo šute i trpe. Nije dobro uvijek šutjeti. Neki dobro žive, a velika većina hrvatskog naroda živi jako loše", objasnio je Žuvela, kazavši da je očekivao da će prolaznici prepoznati da postoji neki Matija Gubec.

"I jesu. Kada prolazim, ljudi mi mašu i daju podršku. To mi puno znači. Mislim da sam dao pozitivan znak", ispričao je Žuvela, koji ipak dodaje kako postoje i oni kojima je njegova poruka – trn u oku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dva tjedna policija me zaustavila kod Avenue Malla. 'Znate li da ovim natpisom vrijeđate ljude', pitali su me. Međutim, ja sam ih upozorio kako ja nikoga nisam prozvao i da nisam učinio nikakav prekršaj, nakon toga su me i pustili", kazao je Žuvela.

Naljepnice nije bilo lako izraditi jer je čovjek od kojeg ih je naručio bio u strahu da ne bi naišao na neke probleme. Automobil na kojem se nalaze poruke, upućene 'onima koji se osjećaju prozvanima', oblijepljen je sa svih strana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Platio sam mu 200 eura. Ali, kako je on rekao, taj mi je novac uzeo za strah, no nije mi žao. Ovo je jako mala gesta, no očito je da to ljudima godi", smatra Žuvela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo