'OPET SE RAZBAHATIO NA PLAŽI!': / Ljutiti kupači tvrde da se Hemingway nezakonito širi

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Dusko Marusic

Koncesionar na plaži ispod bazena Kantrida u Rijeci itekako ljuti tamošnje žitelje.

22.7.2016.
13:13
PIXSELL/Ilustracija, Dusko Marusic
VOYO logo

Riječani se posljednjih dana ljute na koncesionara na plaži Ploče, ispod bazena Kantrida. Tvrde kako zauzima daleko više prostora od onog za koji ima koncesiju i to masno naplaćuje. Jedna je Riječanka svoje iskustvo podijelila na Rijekadanas.hr navodeći kako se "koncesionar Hemingway opet nasilno raširio i da stalno povećava broj ležaljki". Riječanka opisuje kako umjesto dosadašnja dva sada ima tri reda ležaljki između kojih ne stanu ručnici gostiju koji njihovo korištenje ne žele platiti.

Proširio se, tvrdi, i kafić za dvostruki kapacitet i to na plažu, a postavljeno je i deset ležaljki sa zavjesom. Nakon što je nju i njezinog supruga djelatnik Hemingwaya upozorio da ručnike ne mogu stavljati na desni dio plaže gdje su suncobrani "jer je to njihovo" te da moraju platiti 30 kuna za suncobran, bračni par je odustao i otišao na drugu plažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obersnel lani prijetio raskidom ugovora, a Hemingway se još proširio

Riječanka upozorava da je gradonačelnik Vojko Obersnel već lani upozoren da sporni koncesionar krši ugovor od 50 ležaljki.

"Prošle godine je bilo više od 130 ležaljki na plaži, nije bilo spasioca, godinu dana prije toga isto. Komunalni redar je svaki put uočio nepravilnosti, svake godine, svaki dan građani ovdje ne mogu doći 'besplatno', ugovor je mrtvo slovo na papiru. A najbolji je gradonačelnik koji je prošle godine rekao da se ugovor raskida radi kršenja pravila, a nekim čudom i dalje je koncesionar ovdje, kršeći ga i dalje. Ako ima dvostruko više ležaljki, stolova u kafiću, hoće li onda platiti i dvostruku koncesiju, koja mu je i btw ukinuta?", piše Riječanka navodeći kako su cijene koncesionara iznimno visoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju zaključuje: "Gdje je tu zakon, inspekcija, bilo što?"

Image
SMETALA VLASTIMA: /

Na plaži za swingere danas tek pokoji nudist i uniformirani redar

Image
SMETALA VLASTIMA: /

Na plaži za swingere danas tek pokoji nudist i uniformirani redar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo