opet gori / Opet se aktivirao veliki požar kod Imotskog: dva kanadera upućena na požarište

S obzirom da požar koji od jučer gori kod Kistanja još uvijek nije lokaliziran, a izbio je i novi požar kod Rasline, župan Goran Pauk sazvao je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije

2.8.2017.
15:14
VOYO logo

Dva kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su popodne na gašenje požara koji je ponovno buknuo kod Crvenoj jezera u blizini Imotskog, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Image

Imotski: Ponovno buknuo požar kod Crvenog jezera

Image

Imotski: Ponovno buknuo požar kod Crvenog jezera

Riječ je o požaru koji je planuo u blizini velikog požarišta na kojem su zračne snage djelovale prije dva dana, a koji je lokaliziran u ponedjeljak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo obrane tom je prigodom poslalo i priopćenje:

"Dva Canadaira CL-415  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić iz Zemunika, danas su upućena na gašenje požara kod Crvenog jezera u blizini Imotskog.
Riječ je o požaru koji je buknuo u blizini velikog  požarišta na kojem su zračne snage djelovale prije dva dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požarište u Kistanjama je još aktivno te su trenutno na gašenju ovog požara angažirana dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802. U međuvremenu aktivirao se požar i u Raslini kod Šibenika, ali je brzom reakcijom zračnih snaga s jednim Canadairom i tri Airtractora i djelovanjem vatrogasaca ugašen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da požar koji od jučer gori kod Kistanja još uvijek nije lokaliziran, a izbio je i novi požar kod Rasline, župan Goran Pauk sazvao je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije koji će se održati u Kistanjama danasu 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo