OPET POTRESI: / Kod Petrinje magnituda 3,4, a dva 'udarila' i u Zagrebačkoj županiji - jači je bio magnitude 2,8; 'Ovo više nije normalno!'

Image

U 1.37 sati seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 6 kilometara jugozapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3,4 prema Richteru

25.1.2021.
7:53
VOYO logo

Nažalost, tlo na području Sisačko-molsavačke županije i dalje ne miruje. Tako su noćas, u 1.37 sati seizmografi Seizmološke službe zabilježili umjeren potres s epicentrom 6 kilometara jugozapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3,4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice.

Na stranicama EMSC-a osvanuli su brojni komentari ljudi koji su osjetili ovaj potres, prenosimo neke od njih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo više nije normalno!!!"; "Iznenađujuće dug"; "Probudio me i nakon prvog udara nastavio dulje podrhtavati"; "Zaljuljalo je zgradu"; "Grmljavina i lijepo se zatreslo. Opet nema spavanja"; "Poštenski ga se osjetilo u Petrinji... trešnja i tutnjanje... Hoće li više biti kraj tome?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to nije bio jedini noćašnji potres. Zabilježena su još dva, i to u Zagrebačkoj županiji. Kako javlja EMSC, prvo je u 3.13 sati kod Pokupskog zabilježen potres magnitude 1,9 na dubini od jednog kilometra, a onda u 3.55 sati na dubini od 15 kilometara potres jačine 2,8 kod Pisarovine.

"Laganini. Malo zvuka i vibracija. Dobro, meni se već trese u glavi, ali psi reagiraju pa znam da ne brijem, nažalost ne unaprijed. Nije ništa padalo i to...", napisao je na stranicama EMSC-a čovjek iz Šiljakovine, 12 kilometara od epicentra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duboki zvuk kao udaljena eksplozija pa zavibrirala kuća", napisao je drugi iz Brezovice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo