OPET PODIGNUT ŠATOR U ZAGREBU; Dragovoljac ima molbu za Beroša: / 'Zapaliti ću svoje spomenice, nisam se borio za ovakvu državu!'

Image
Foto: RTL

Traže da ministar Vili Beroš odradi svoj posao te da se roditeljima djece u svim bolnicama omogući da budu cijelo vrijeme s njima

10.8.2020.
12:40
RTL
VOYO logo

Roberto Mateš i Ivan Pokupec postavili su šator ispred Klaićeve bolnice u Zagrebu jer su ljuti što roditelj uz svoje dijete u bolnici smije biti samo 15 minuta na dan. Mateš, koji je tri dana kampirao ispred Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana u Pakracu, inače dragovoljac Domovinskog rata, najavio je da će zapaliti svoje spomenice te je rekao kako se nije borio za ovakvu državu, javlja RTL.

Tvrde kako ne napadaju nikog, a na terenu je i policija koja je došla na poziv zaštitara. Mateš i Pokupec traže da ministar Vili Beroš odradi svoj posao te da se roditeljima djece u svim bolnicama omogući da budu cijelo vrijeme s njima. Podršku im je došlo dati i desetak roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo dvije stvari. Da se u nekakvim razumnim okvirima donesu kriteriji po kojima obitelji mogu biti sa svojim najbližima koji su u javno zdravstvenim ustanovama s naglaskom naravno na malu djecu. I druga stvar koju tražimo je da ti kriteriji vrijede za sve ustanove na razini Republike Hrvatske, a trenutno vlada kaos. Dolaze priče do nas da je jedna situacija u Rijeci, druga u Zadru, treća u Osijeku, dakle tražimo umjesto ministrovog statusa na društvenim mrežama jedan jasni dopis sa jasnim kriterijima koji će vrijediti na razini cijele Hrvatske", rekao je Ivan Pokupec.

Image
DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA DANIMA KAMPIRA ISPRED BOLNICE: /

'Od mene se očekuje da budem uljudan, a odvezli su mi moje dijete'

Image
DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA DANIMA KAMPIRA ISPRED BOLNICE: /

'Od mene se očekuje da budem uljudan, a odvezli su mi moje dijete'

Sin mu je imao upalu pluća

Kako podsjeća RTL, Mateš je postavio u Pakracu improvizirani šator u kojem je provodio dan i noć, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta šator mu je i prokišnjavao. Sa sinom je razgovarao preko walkie-talkieja. Prestao je kampirati kada mu je sedmogodišnji sin Šimun pušten iz bolnice u kojoj se liječio od upale pluća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo