Opet pada snijeg, a za vikend proljeće

U ponedjeljak je opet u dijelu Hrvatske počeo padati snijeg, pa Hrvatski autoklub upozorava vozače na oprez.

20.2.2012.
8:42
VOYO logo

Zbog snijega su proglašeni zimski uvjeti u Gorskom kotaru i Lici. HAK upozorava i da su u ostatku zemlje kolnici mokri i skliski od kiše. Također, zbog bure je dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena samo za osobna vozila.

Na Krčkom je mostu zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Za sav promet zatvorena je državna cesta D425 Čeveljuša – Karamatići, a samo za osobna vozila otvorena je ŽC5169 Bjelopolje – Donji Lapac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prekidu su i sve katamaranske linije na riječkom području, dok ostali trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

U utorak poboljšanje vremena

Meteorolozi su za ponedjeljak najavili pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom i snijegom, a na Jadranu kišu ponegdje uz grmljavinu. Snijeg nošen burom moguć je i ponegdje na Hrvatskom primorju. Glavnina oborina očekuje se prijepodne, samo u Dalmaciji poslijepodne. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a na srednjem i južnom će umjereno i jako jugo poslijepodne okretati na istočnjak i buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša temperatura bit će između 1 i 5, na sjevernom dijelu Jadrana od 4 do 8, na južnom između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

U utorak stiže razvedravanje, s pretežno ili djelomice sunčanim vremenom u većini zemlje. Oblačnije će još biti na jugu gdje mjestimice može biti kiše. U srijedu nas potom čeka sunčan i topliji dan, u četvrtak kratka naoblaka i kiša, a potom slijedi petak i vikend koji će najaviti pravo proljetno vrijeme. Zbog prosvjeda mljekara, na Podravskoj magistrali (D2) kod mjesta Poljanec i Kloštar Podravski vozi se jednim trakom, naizmjence, a u Bjelovaru je zatvorena državna cesta D43.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je pak prekinut promet u Slavonskoj aveniji u smjeru zapada od križanja sa Čulinečkom do križanja sa Čavićevom ulicom. Obilasci iz smjera istoka (Ivanje Reke i Sesveta): Čulinečka-Nova Branimirova, Servisno-industrijskom cestom (uz Slavonsku aveniju) ili od čvora Ivanja Reka prema Zagrebačkoj obilaznici (A3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo