'Operacija Barbika': Tko stoji iza povjerljivog dokumenta na 13 stranica?

Predizborna kampanja za Pantovčak još ni izbliza nije službeno počela, izbori su krajem godine, a već su počela podmetanja.

3.7.2014.
20:18
VOYO logo

Naime, u Uredu predsjednika danas su primili dokument s nevještom oznakom 'strogo povjerljivo' i zanimljivim naslovom Akcijski plan Barbika, piše Novi list.

Radi se, kako je u popratnom pismu napisala navodna članica SDP-a (koja se nije predstavila) o materijalu koji je navodno pripremljen u toj stranci, i koji predstavlja radnu verziju plana predizborne kampanje predsjednika Republike Ive Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je, naravno, o najobičnijem podmetanju", kazao je Josipović, potvrdivši da je i dodatno provjerio u svom Uredu i stranci je li netko sastavljao sličan dokument. Nije.

U 'akcijskom planu' se na 13 stranica izmjenjuju 'savjeti' o tome kako nastupati kontra Grabar Kitarović u kampanji i to po principu – red osobnih difamacija, red legitimnih primjedbi na HDZ-ovu kandidatkinju koje će vjerojatno Josipović i koristiti u političkoj bitci za još pet godina na Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari iz privatnog života Grabar Kitarović

U Uredu predsjednika smatraju da je dvojaki cilj takve konstrukcije ovog tobožnjeg dokumenta: da se predsjednika prikaže kao osobu koja želi na najniži mogući način diskreditirati svoju protivnicu, a u isto vrijeme i da se unaprijed obezvrijede argumenti koji će se doista moći koristiti u kampanji.

Od savjeta iz 'akcijskog plana' koji su s one strane političkog fair playa i dobrog ukusa ističu se nazivanje Grabar Kitarović 'Barbikom', širenje glasina o njenom privatnom životu, a predlaže se čak i korištenje karikature na kojoj ona pleše – Užičko kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednom mjestu se predlaže čak i to da se kao difamacija protiv Kolinde Grabar Kitarović koristi navodna partizanska prošlost članova njene obitelji, što je prilično groteskno, obzirom da je javno poznata stvar kako je Josipovićev otac bio – partizan.

Josipović: Kolinda nema veze s ovim dokumentom

Uglavnom, na Pantovčaku, obzirom na sve, očekuju da će predstojeća kampanja biti još prljavija od prethodne, a autore ovakvog podmetanja vide u paraobavještajnom podzemlju, koje je bilo aktivno i prije pet godina. Predsjednik je uvjeren da s ovakvim uratkom sama Grabar Kitarović nema nikakve veze, već da se vjerojatno radi o autonomnim skupinama koje imaju svoje interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Podzemlje-Josipovicu-podmetnulo-Barbiku

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike