OPASNI PREVARANTI NE MIRUJU / Muškarac iz Novog Zagreba ostao bez više desetaka tisuća kuna: 'Njih ne puštajte u svoj dom!'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi

12.9.2022.
8:16
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

PU zagrebačka izvijestila je o još jednom slučaju prijevare starije osobe, koja se dogodila 10. rujna između 12.30 i 13.30 sati u Novom Zagrebu u Vučetićevom prilazu. "Nepoznati se počinitelj lažno predstavio 84-godišnjaku kao službena osoba, nakon čega mu je oštećeni predao novac radi navodne provjere novčanica. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna", navode iz zagrebačke policije.

Ne puštajte nepoznate u dom

Iz policije podsjećaju da ako se građani susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to, bez prethodne provjere o kome se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri interneta i slično)", naveli su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo