kćer mu je odlikašica / Opara odobrio stipendije Grada Splita, a među stipendistima je i njegova kćer

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kćer je zatražila stipendiju prije početka očeva mandata, a ona je u drugoj kategoriji, ne onoj socijalno ugroženih, a stipendija joj je odobrena za studiranje na zagrebačkoj Medicini.

27.6.2017.
16:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na svom Facebook profilu objavio je vijest da potpisao odluku o dodjeli gradskih stipendija učenicima i studentima.

"S posebnim zadovoljstvom sam danas potpisao odluku kojom Grad Split dodjeljuje 70 stipendija za učenike i studente koji spadaju pod socijalno ugrožene kategorije za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2017. godine. Ovaj potpis označava početak i prvi korak u provođenju našeg socijalnog programa u djelo. Nadam se da će ovaj doprinos gradske uprave značiti barem malu pomoć za 70 splitskih učenika i studenata koji su obuhvaćeni ovom mjerom", napisao je u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepi potez gradonačelnika, no kako otkriva 24 sata u cijelom slučaju krije se jedan zanimljiv detalj: na Konačnoj listi kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Splita u akademskoj 2016./2017. godini (objavljenoj na službenim stranicama Grada Splita) nalazi i ime njegove kćerke Anđele.

Novinari 24 sata uputili su pitanje gradonačelniku i objašnjenje kako to da njegova kćerka traži stipendiju i zauzima mjesto studentima slabijeg imovinskog stanja, a u isto vrijeme on i supruga, prema izvješću imovinskog stanja dužnosnika, prošle godine imali su mjesečna primanja preko 33.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je pojašnjeno da se radi o izvrsnoj studentici s prosjekom 5,0 koja je ostvarila 8.000 kuna stipendije i da je zatražila stipendiju prije početka očeva mandata. Ona je u drugoj kategoriji, ne onoj socijalno ugroženih, a stipendija joj je odobrena za studiranje na zagrebačkoj Medicini, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo