POBUNA ZBOG HLADNOG PIVA / Opara odgovorio na prozivke: 'Još malo i od mog odlaska na WC će se stvoriti ideološke podjele'

Image
Foto: Vijesti.hr

Mnoge javne osobe napale su splitskog gradonačelnika jer je dopustio koncert Hladnog piva u Splitu na Dan pobjede

3.8.2018.
15:28
Vijesti.hr
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara reagirao je danas na svom Facebook profilu nakon što se oko nastupa Hladnog piva u Splitu rasplamsala neočekivana kontroverza. 

Podsjetimo, Hladno pivo 4. kolovoza na tvrđavi Gripe planira obilježiti 30 godina karijere, a kompletna povijest benda tom bi prigodom trebala biti predstavljena širokim popisom hitova na najdužem koncertu kojeg će odsvirati u Splitu, stoji u najavi na službenim stranicama benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su prozvali splitskog gradonačelnika, kojeg optužuju da "oskvrnjuje" državni praznik - Dan pobjede - svojim preizraženim liberalističkim stavovima i djelima, između ostalim i pristankom na koncert Hladnog piva na spomenuti datum. Među njima su Velimir Bujanec te jedna braniteljska udruga.

"Dragi ljudi, ajde opustite se. Još malo pa će se i od mog odlaska na wc stvorit ideološka podjela u kojoj će se gledat kojom sam rukom povukao vodu. Putem maila primio sam pismo jedne udruge branitelja i putem maila odgovorio. Ne pada mi na pamet bavit se zabranama rock koncerata neovisno jesu li bandovi po mom glazbenom guštu. U njihovom mailu je pogrešno sugerirano da se radi o službenom programu proslave Dana pobjede, a to jednostavno ne odgovara istini. Čestitam Hladnom pivu 30. rođendan, njihovim fanovima želim dobar koncert, a to što osobno nisam fan banda i neću bit na koncertu siguran sam ne smeta ni jednima ni drugima. Odgovorio sam skupini branitelja, a ne osobi koja ima fetiš izmišljati o meni sve i svašta. Osobi s kojom nikad u komunikaciji nisam bio, niti bio gost u njegovoj emisiji niti to kanim ikad biti! U interesu zavjera neka ostane tajna kojom rukom povlačim vodu", napisao je na svom Facebooku Opara i tako odgovorio na sve prozivke i kritike.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sarkastično nazivajući Oparu tolerantnim čovjekom, Bujanec je napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan uoči najvećeg hrvatskog praznika - 04. kolovoza, na tvrđavi Gripe u Splitu nastupit će Mile Kekin i ‘Hladno pivo’! Tako će i Split “proslaviti” Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u skladu s glazbenim ukusom liberalnog gradonačelnika iz redova vladajućeg HDZ-a".

No, Bujanca je, ako je suditi po završetku statusa, najviše zasmetala činjenica što je frontmen Hladnog piva, Mile Kekin, prije dvije godine otpjevao pjesmicu ‘Ja nisam vaš’, a dio teksta ide ovako: ‘Ja nisam vaš / Nisam vaš od glave do pete / Ja nisam vaš / Moji su dobili '45.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mile, tvoji su dobili ‘45. No, naši su ipak pobjedili tvoje u kolovozu ‘95.", poručio je Bujanec Kekinu, očito ne shvaćajući da se glazbenik referira na pobjedu antifašista.

Dalmacija danas došao je u posjed njegovog odgovora na taj mail, gdje pojašnjava da je kritika upućena na krivu adresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani, hvala na poruci. Odmah da bude jasno: nisam odlučio o tom koncertu niti sam ih pozvao, a pogotovo ga nisam uvrstio u službeni program svečanosti Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Njega je organizirao, bez mog znanja i odobravanja poznati menadžer g. Denis Pletikosa, koji je menadžer i g. Marka Perkovića Thompsona. O tom koncertu sam doznao s jumbo plakata po gradu. Dopustile su ga službe u gradu, koje odlučuju o korištenju javnih površina te odlučuju samostalno. Ta praksa je i do sada ponekad stvarala upite javnosti", pojasnio je Opara.

Dodao je da je sam potpisao zaključak o uvjetima korištenja površine tvrđave Gripe gdje se između ostalog navodi da sukladno Zakonu koncert mora završiti do 23.50 h 4. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ono što sam utjecao je prigodni koncert domoljubne glazbe na Rivi u izvedbi klape Kontra i koračnicama Gradske glazbe Omiš koja će pratiti ponosni mimohod u službenom programu obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Osobno, ali to nije toliko bitno, nisam poklonik tog sastava. Isto tako, nisam i neću niti imam ovlasti odlučivati o elementima ukusa. No slažem se s Vama u potpunosti, sve priredbe u danima svečanosti poput Dana pobjede, moraju primjereno odisati, a termin priredbe ne smatram takvim. Zašto je ugledni menadžer g. Denis Pletikosa tako odlučio zanima i mene, ali do sada nisam dobio odgovor. Budite uvjereni da će službe koje sam uputio voditi računa da se ta priredba završi po mome zaključku, do 23.50 h i uz Zakonom dopuštenu glasnoću. S poštovanjem, Andro Krstulović Opara", stoji u gradonačelnikovom odgovoru.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo