Opada vodostaj Neretve, a i rijeka Lika se smiruje

Neretva se polako vraća u korito. Vodostaj je ujutro iznosio 370 centimetara. Voda se povukla iz glavne gradske ulice na lijevoj strani. Smanjuje se razina vode i na desnoj obali.

11.1.2010.
12:32
VOYO logo

Vodostaj Neretve kod Metkovića u ponedjeljak ujutro iznosio je 370 centimetara, što je za 20 centimetara niže u usporedbi sa subotom i nedjeljom.

Voda se povukla iz glavne gradske Ulice Ivana Gundulića na lijevoj strani grada, pa je promet normaliziran, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija se smiruje i u naseljima na desnoj srani grada gdje su prošlih dana poplavljena prizemlja i okućnice.

Voditelj obrane od poplava ovoga područja Branko Pejaković ističe da se očekuje smirivanje stanja na velikoj Neretvi s obzirom na informacije iz gornjeg toka, gdje Neretva također stagnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je stanje na području poplavljenog Kosinja i dalje teško, jutros je ipak malo povoljnije budući da je u posljednjih 24 sata dotok rijeke Like u akumulaciju Kruščica opao s 327 kubičnih metara na 218, pa sada razina vode u Donjem Kosinju raste dva centimetara na sat, piše Hina.

"Za očekivati je da će vodostaj Like i dalje opadati s obzirom na stabilnije vremenske prilike", rekao je jutros za Hinu Mladen Vodička iz vodnog područja Hrvatskih voda u Otočcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda je na području Donjeg Kosinja, Selišta i drugih naselja poplavila više od 150 što kuća što gospodarskih objekata, a članovi općinskog stožera za obranu od poplava, Službe 112 i Hrvatskih voda pomažu ugroženom stanovništvu.

Prethodni članci:

arti-201001100108006 arti-201001100187006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo