reforme dale rezultate / Opačić: 'Zadovoljna sam što sam bila u timu koji je izvukao zemlju iz krize'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Milanka Opačić zadovoljna je reformama koje je provela u svom resoru i vjeruje kako su upravo one dale dobre rezultate u sustavu obrazovanja i zdravstva

14.1.2016.
12:50
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednica tehničke Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izrazila je u četvrtak zadovoljstvo jer je bila 'u timu koji je zatekao zemlju u teškom stanju i recesiji, a sada je BDP veći od dva posto, što znači da smo zemlju izvukli iz krize'.

"Osobno sam zadovoljna i onim što sam napravila, uvela sam puno reformi u sustav socijalne skrbi, kao i reforme koje sam koordinirala kao potpredsjednica Vlade, koje su dale dobre rezultate u sustavu obrazovanja i zdravstva", rekla je Opačić novinarima pred Banskim dvorima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zadnja sjednica vlade /

Milanović: 'Bili smo narodna vlada, zaustavili smo pad i ostavljamo Hrvatsku s pozitivnim parametrima'

Image
zadnja sjednica vlade /

Milanović: 'Bili smo narodna vlada, zaustavili smo pad i ostavljamo Hrvatsku s pozitivnim parametrima'

"Drago mi je da je dio reformi završen, a neke su započete i neće se moći zaustaviti jer su ušle u Europski semestar i financiraju se sredstvima Svjetske banke", napomenula je.

Na upit  o mogućem preseljenju Vlade u 'Kockicu', Opačić je poručila da se nova Vlada treba primiti rješavanja problema jer da su se članovi dosadašnje Vlade bavili 'gdje će tko sjediti i gdje će se preseljavati' izgubili bi pola godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I najava da će se u novoj Vladi nakon pola godine smanjivati broj ministarstava je 'bavljenje samim sobom'. Ako doista žele rješavati probleme građana onda moraju , kao i mi, krenuti s problemima, a ne tehnikalijama gdje će tko sjediti, istaknula je.

U vezi produžetka mandata direktorima javnih poduzeća pojasnila je da je to odlučeno kako bi poduzeća funkcionirala dok se ne izaberu novi ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastavljanje nove Vlade dugo traje. Kada bismo mi digli ruke od svega nastao bi kolaps u zemlji i građani bi platili najveću cijenu. Sve to radimo dok nova Vlada ne sjedne u Banske dvore i dok ne imenuje svoje ljude", kazala je.

Što se tiče stanja u SDP-u i izbora novog predsjednika stranke Opačić je samo kratko poručila: "Zoran Milanović čovjek koji je zemlju izvukao iz krize".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo