VIDEO: / Oni ne čekaju izbore, ideje provode u djelo već sada

"Književnost u javnom prijevozu" prvi je u nizu prijedloga građana koji je stranka ZA _ _ _ _ GRAD provela u djelo.

11.4.2013.
12:43
VOYO logo

Prijedlog je na web platformu stranke ZA _ _ _ _ GRAD postavila građanka Antonija, a on je u vrlo kratkom vremenu prikupio dovoljan broj glasova građana i time, ističu iz stranke, zaslužio svoju realizaciju.

Volonteri su zasukali rukave te postavili književne tekstove u brojne gradske tramvaje. Građani su tako imali prilike čitati ulomak iz romana Ede Popovića "Oči", "Sloboštinu" Miroslava Mićanovića, "Markov trg" Marka Pogačara te pjesmu "Botanički vrt" Dinka Telećana. U Madridu, primjerice, ova praksa postoji već 16 godina, u suradnji Grada, Udruženja izdavača Madrida i Ministarstva kulture, a od 2006. godine dio je regionalne strategije za poticanje čitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Književni fragmenti u svakodnevnom okruženju javnog prijevoza, koje je moguće pročitati između dvije stanice, istovremeno bi bili neki oblik heterotopije u rutini jedne vožnje, ali i potencijalno naveli čitatelja da potraži cijelu knjigu i nastavi čitati. Tekstovi bi bili objavljeni uz ilustracije koje bi ih učinile lako prepoznatljivim i potaknule na promatranje cijele stranice i uočavanje informacije o izvornoj knjizi", napisala je autorica ovog realiziranog prijedloga.

Ova akcija, ističu iz stranke, koja je tek prva u nizu aktivnosti koje namjeravaju izvesti, ujedno je bila i prva konkretna demonstracija načina na koji stranka namjerava provoditi prijedloge i ideje svojih sugrađana i kada bude dijelom novog saziva Gradske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka ZA _ _ _ _ GRAD će u subotu, 13. travnja, u djelo provesti i ideju kojom potiču promišljanje o revitalizaciji javnih prostora. Održat će se akcija čišćenja ilegalno postavljenih plakata na napuštenim prostorima koji se nalaze u Tratinskoj ulici na Trešnjevci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji i sve dodatne informacije dostupni su na službenoj web stranici stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo