SPREMNI SU ZA EURO / Oni će biti prva prepreka Bilićevoj družini

Image

Izbornik nogometne reprezentancije Irske Giovanni Trapattoni u ponedjeljak je objavio popis od 23 igrača na koje računa na predstojećem Euru.

7.5.2012.
19:20
VOYO logo

DUBLIN - Izbornik nogometne reprezentancije Irske GiovanniTrapattoni u ponedjeljak je objavio popis od 23 igrača na koje računa na predstojećem Euru. Irska je prvi protivnik Hrvatske u skupini C (10. lipnja), u kojoj još igraju Španjolska i Italija.

"Imamo jaku momčad koja je dobro izbalansirana i nadam se da će naše igre biti na onoj razini kakve smo pružili u kvalifikacijama za Euro", rekao je Trapattoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu nema veznjaka Wigana JamesaMcCarthyja, koji je odlučio ostati kod kuće kako bi se brinuo za oca kojem je dijagnosticiran rak.

"McCarthy mi je još prošli tjedan objavio svoju odluku i mislim da je ispravno postupio. On psihološki nije spreman za Euro i bolje mu je da ostane kod kuće. No, u budućnosti računam na njega", kazao je 73-godišnji Trapattoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni Trapattoni uvrstio je na popis krilo Sunderlanda JamesaMcCleana (23), koji je bio u odličnoj formi u proljetnom dijelu sezone.

"McClean je puno napredovao, fizički je jak, zabija golove. Mislim da može odigrati važnu ulogu, a nastup na Euru bit će mu veliko iskustvo za nastavak karijere", dodao je Trapattoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James McClean će svoju priliku čekati s klupe za pričuve, jer su na krilnim pozicijama prvi izbor DamienDuff (Fulham) i AidenMcGeady (Spartak Moskva).

Veliki teret u irskoj reprezentraciji ponijet će najiskusniji trojac - vratar ShayGiven (Aston Villa), stoper RichardDunne (Aston Villa), te napadač RobbieKeane (LA Galaxy).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irska će u sklopu priprema za Euro odigrati prijateljske utakmice protiv BiH 26. svibnja i Mađarske 4. lipnja.

VRATARI: Shay Given (Aston Villa), Keiren Westwood (Sunderland), David Forde (Millwall)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRANIČI: John O'Shea (Sunderland), Richard Dunne (Aston Villa), Sean St Ledger (Leicester City), Stephen Ward (Wolverhampton Wanderers), Kevin Foley (Wolverhampton Wanderers), Stephen Kelly (Fulham), Darren O'Dea (Celtic)

VEZNIIGRAČI: Keith Andrews (West Bromwich Albion), Glenn Whelan (Stoke City), Darron Gibson (Everton), Damien Duff (Fulham), Aiden McGeady (Spartak Moskva), Stephen Hunt (Wolverhampton Wanderers), Keith Fahey (Birmingham City), James McClean (Sunderland)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPADAČI: Robbie Keane (LA Galaxy), Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers), Simon Cox (West Bromwich Albion), Jonathan Walters (Stoke City), Shane Long (West Bromwich Albion).

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo