ODGOVORIO VUČIĆU / Premijer Plenković o pozivu na dizanje srpskih zastava u Hrvatskoj: 'To je provokacija'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
15.9.2021.
14:33
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković komentirao je nakon aktualnog sata situaciju u školi u Krapinskim Toplicama.

"Ne znam što Lauc piše. Stalno ste ga svi ulovili, što je on tako prpošan. Svi iz Znanstvenog savjeta govore u svoje ime, a ne u ime Vlade. Ne znam što piše, niti pratim, nit me briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove koji upadaju u škole treba sankcionirati i treba poštovati mjere Stožera. Nije mi jasno otkud tako iritantno ponašanje ljudi", kazao je Plenković.

"Mi smo bili jako mekani u restriktivnim mjerama. Jedino ako ovo netko ne radi namjerno da bi izazvao žešću reakciju policije. No, to se neće dogoditi", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što to nekoga od ovih mjera više može iritirati", kazao je Plenković. Rekao je da dugoročno država ne može plaćati testove za one iz zdravstvenog sustava koji bez covid potvrda ili testa neće moći na posao.

Image
UKUPNO - 26 PREKRŠAJA /

Kažnjeni antimaskeri pred školom u Krapinskim toplicama: Policija objavila zbog čega ih je sve sankcionirala

Image
UKUPNO - 26 PREKRŠAJA /

Kažnjeni antimaskeri pred školom u Krapinskim toplicama: Policija objavila zbog čega ih je sve sankcionirala

'Provokacija'

Komentirao je ideju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da na današnji dan svi Srbi u svijetu izvjese srpsku zastavu. Plenković kaže da je to provokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takve akcije nemaju drugi smisao, osim provokacije", rekao je te dodao da su ožiljci Miloševićeva režima u regiji još živi. "Svaka vrsta ovakve poruke je zbog izazivanja negativnog efekta. Hrvatska je zrela zemlja", rekao je Plenković.

Podržao je "jasan i artikuliran stav Pupovca i Miloševića" o tom pitanju. "Mi ne tučemo na prvu loptu, ne nasjedamo na provokacije. Namjerno se već godinama ne žestim. Najlakše je krenuti u ping-pong žestokih izjava, ali što ćemo postići. Mi ćemo se uvijek ponašati zrelo", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedan od najčudnijih aktualaca'

Osvrnuo se i na današnji aktualac.

"Neobičan, jedan od najčudnijih. Ne sjećam se benignijeg aktualnog sata. Ne znam zašto, ja osobno nisam nikad imao manje pitanja. Nikad lakša i jednostavnija. Beljakovo pitanje jedno je od najbizarnijih ikad, prvo nisam ni shvatio o čemu je mislio. Nije loš aktualni sat. Nažalost 99,9 posto ljudi ne gleda jer nema vremena, ali vi (mediji) pratite. Dobro je da se vidi razlika na političkoj sceni. Tu smo svi skupa, čujete jedne, druge, tko se bavi konkretnim, a tko se ne bavi ničime", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentiravši obnovu na Baniji, rekao je da je "cilj da svi tijekom zime budu u što boljim uvjetima". "Cijeli proces se mora ubrzati, ne vidim nikakav problem", rekao je Plenković.

Ima li Dobronić potporu vladajućih? 'Polako'

Na pitanje ima li sudac Radovan Dobronić potporu vladajućih za predsjednika Vrhovnog suda, premijer je rekao: "Polako". Rekao je i da je intervencija države kod Agrokora spasila hrvatsko gospodarstvo i da ne zna što je o tome govorio Dobronić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao da HDZ još nije razmišljao o kandidatu za župana Međimurja, a o Kutini je kazao da se treba vidjeti što je tamo bilo i da će Celjak o tome odlučiti. "Je li normalno da važni akteri tvrde da je moguće da smo zbog Kutine izmislili Međimurje. To je glupo i netočno", rekao je Plenković.

"Zagađivanje medijskog prostora je preko glave. To nema nigdje nego samo kod nas gdje akteri žive od takvih stvari", rekao je Plenković. Poručio je DORH-u da treba održati konferencije za medije i objašnjavati takve slučajeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije pritisak nego poziv da se javnosti to predstavi", kazao je Plenković.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo