'ON JE VRLO OPASAN ČOVJEK ZA HRVATSKU': / Milanka Opačić otkrila koji su sljedeći potezi SDP-a u krizi vlasti

Image
Foto: screenshot RTL Direkt

Potpredsjednica Sabora i SDP-a Milanka Opačić gostovala je u RTL-ovu Direktu. Tom je prigodom poručila kako je Tihomir Orešković došao "s jednim ciljem - a to je da nam sve rasproda".

8.6.2016.
23:45
screenshot RTL Direkt
VOYO logo

U sve žešćoj krizi vlasti konferencije za novinare i obraćanja javnosti su svakodnevni. Tomislav Karamarko je pristao dati ostavku na mjestu u Vladi ako odu i Tihomir Orešković i Božo Petrov; Most zahtijeva da se obustavi opoziv premijera, nagađa se o novom mandataru, preslagivanju, no najtiši su oni koji su sve pokrenuli tražeći opoziv Karamarka zbog afere Konzultantica – SDP.

Image
REINER OTKRIO DA HDZ VEĆ IMA KANDIDATA ZA MANDATARA: /

'Karamarko je danas povukao pravi državnički potez'

Image
REINER OTKRIO DA HDZ VEĆ IMA KANDIDATA ZA MANDATARA: /

'Karamarko je danas povukao pravi državnički potez'

"Prije svega bih htjela reći da SDP nije pokrenuo inicijativu za ostavku Tomislava Karamarka, svi bi prešli preko afere Konzultantica. Mi smo napravili prvi korak i sada ćemo vidjeti kada ćemo napraviti drugi korak", rekla je Opačić, a na decidirano pitanje hoće li to biti do sljedećeg petka kazala je: "Da, zato što bismo htjeli da što prije idemo na izbore jer već dugo nemamo ni Vladu ni parlament".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On rasprodaje sve što vrijedi

"U trenutku kada ne funkcionira ni Vlada ni parlament, Orešković donosi neke odluke o rasprodaji onoga što vrijedi u Hrvatskoj. Danas odluke od LNG terminalu, prije neki dan je šaptom pao Končar", istaknula je Opačić. "Mislim da je gospodin Tihomir Orešković vrlo opasan čovjek za Hrvatsku i njene građane."

Skrenula je pozornost na to kako je Most rekao da želi nove izbore te kako će se vjerojatno pokrenuti "neke akcije u kojima će se vidjeti kome je stalo do napretka Hrvatske, a kome da ostane i dalje u parlamentu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP ne odustaje od raspuštanja

Istaknula je kako SDP neće odustati od zahtjeva za raspuštanje Sabora niti ako HDZ odustane od opoziva Vlade.

"Ne, zato što parlament i Vlada već dugo ne funkcioniraju. Mi smo postali zemlja slučaj, to nam već iz međunarodne zajednice govore. Prvi put je Hrvatska doživjela da se ne može zadužiti zbog nestabilne političke situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da je ova Vlada u bilo kakvom obliku jedan eksperiment, od samog početka jedan vrlo loš eksperiment, a građani plaćaju tu cijenu. Najpoštenije je građanima vratiti njihov mandat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo